Dobrý den přeji, chci Vás touto cestou poprosit o radu. Potřebuji ve svém bytě udělat pevný základ pro stavbu krbu. Vyřezal jsem parkety i desky pod nimi a pod deskami je volně sypaná škvára,která je na betonovém potěru. Potřebuji prostor,který vzniknul odstraněním parket a desek vyplnit nějakou betonovou směsí až do výšky okolních parket,(cca 8-10cm).Jedná se mi o to,jakou betonovou směs použít,(nejlépe něco lechčího) a nevím, zda mohu tento beton dát na volně sypanou škváru, nebo je nutné ji předem vybrat. Poraďte mi prosím, předem Vám děkuji za brzskou odpověď. Šturala J.
O jaký byt se jedná? Kde ten krb má být a jaký bude? Chci se dozvědět, jaká ta podlaha je, z čeho, co je pod tou podlahou, jaké bude zatížení, zda jde o činžák, nebo rodinný dům a podobně. Hezký den.
xsara*
Dobrý den, jedná se o byt v prvním patře dvoupatrového domu,který je postaven z cihel v roce 1955. Pod námi a nad námi je po jednom patře. Krb bude přistaven k vnitřní nosné zdi v obývacím pokoji. Ve zdi je komín, který chci využít pro odvod kouře. Podlaha je dřevěná, podélně přes místnost jsou pevné trámy, do nich jsou přibity desky o síle 25mm a na deskách jsou položeny parkety o síle 20mm. Prostor ve stropu je vyplněn volně sypanou škvárou. Krbová vložka bude vážit 135kg, obestavba bude částečně ze šamotových cihel a z ytongu. Nejedná se o veliký a mohutný krb. Jedná se mi o to, zda můžu volně sypanou škváru zalét betonovou směsí (vrstva cca 5-7cm), a tím vytvořit pevný základ pod krb a přitom strop zbytečně nezatěžovat. Nejsem jediný, kdo uvažuje o stavbě krbu. Někteří sousedé mají krby postaveny (rovněž ve stejném patře) našeho domu. Děkuji předem za odpověď, Šturala Josef.
al bunda*
Nejjednodušší bude chytat inspiraci přímo u sousedů, kteří ty krby mají. Pokud je to nereálné, dej vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.