Dobrý den vlastním kotel opop H8 24kw s násypkou na hnědé uhlí. Kotel mám první zimu letos takže poprvé aj topíme a udivuje mě teplota spalin kotle… Je normální teplota spalin kotle 250* při užívání hnědého uhlí ořech 2? Či už je to moc? Na podavači jsem prodloužil prodlevu a teď už je to jen tak tak na hraně aby to stíhalo dodávat.
To mi přijde strašně moc. Je otázka, jestli to dobře měří. Mám automat Viadrus na uhlí a teplota spalin nepřekračuje cca 120°C. Jak je vyšší, tak to znamená, že se teplo nepředalo, kotel vyčistím a jsem zpět na 110°C. Měřeno kotlem i příložným teploměrem na rouře. Nevyndal jste z výměníku turbulátory? To by vysvětlovalo.
Naměřenou hodnotu mi ukazuje display, momentálně jsem to stáhnul na cca 105°C. Při minulém nastavení byl problém s udušením kotle. Stáhnul jsem pauzu mezi podavačem tak snad už bude vše OK... Už jsem z toho kotle hotoví, zlaté Petry
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.