Nejste přihlášen/a.
Zvažuji do své samoty přinést (odkud, poradíte, prosím?) kočičku či kocourka (jaké stáří doporučujete)? Kolega v práci mi kdysi řekl: Budete se těšit domů... Vítala ho tam kočička... co vše vzít nejprve do úvahy... v bytě 1+1 kocourek - čeho se vyvarovat, prosím? děkuji
V pátek jsem si přinesla opuštěnou kočičku z venku před těmi mrazy. 2.foto
Majitelka se odstěhovala a nechala ji tady. Od září ji venku krmím, tak se mě nebála. Zabalila jsem ji do povlaku a zabydlela se.
Ovšem paní domácí je nespokojená a stále na ni vrčí. 1. foto
Bývalá majitelka by ji dala, ale spíše do domečku, aby měla přístup jak domů, tak ven. Jsem s ní v kontaktu.
Také doporučuji navštívit, nebo nejdříve kontaktovat útulek v okolí.
A mít požadavek na pohlaví (kocourek domů určitě vykastrovaný, aby neznačkoval, moč velmi páchne), ale mám pocit, že útulky odčervují, kastrují, očkují.
A hlavně mít kocourka tedy, co nechce chodit ven, domácího prostě.
V dobrém útulku už mají povahy vychytané, tak by měli doporučit takové zvířátko, které se k Vám hodí.
Uděláte opravdu dobrý skutek, útulky jsou přeplněné.
Jinak doporučuji spíše menší kočku, tedy typově.
Je to i kvůli záchůdku. Ta moje tříbarevná je drobnější, neboť v dětství strádala bez jídla. Je zachráněná od větnamce.
Běžné wecko ji stačí. A nepouští skoro žádné chlupy.
Ale ta nová je asi typ sibiřská, nebo snad mainská mývalí a ta musí mít wecko větší, než se tam otočí, tak mnoho kočkolitu vyháže ven. Také se bude muset česat asi každý den česat, zatím budu muset ostříhat zacuckané dredy.
Takže určitě když bude ta Vaše stále doma, tak do malého bytu stačí menší druh, evropská, krátkosrstá a již socializovaná, aby Vám něco nezničila. Přece jenom rády škrábou hlavně pohovky.
------------------
Kdyby někdo měl zájem o tu opuštěnou, tak je v nabídce zdarma, ale pouze do domečku se zahrádkou, s možností jít ven, tedy kočičí dvířka. Chytá i myši.
Ono toho bude potřeba víc, ale jistě na nějakém webu o novém kočičím přírůstku najdete více všechno pohromadě.
I kočičky potřebují sluníčko, takže pokud máte balkon, tak je potřeba jej zabezpečit, zasíťovat. Nebo alespoň zasíťovat okno, pokud nemáte lodžii, nebo balkon. A nenechávat vyklopené okno, již se stalo, že kočka chtěla utéci a vlastně se v tom véčku zasekla a nemohla se vyprostit a už ji pak nebylo pomoci. Prodávají se takové chrániče do pootevřeného okna. Kdysi jsem je viděla na Zoohitu.
facebook.com/... Všeobecně mě připadá, že je letos nějak překočkováno. Takže kouknout na facebook, poptat po okolí - sousedi... není problém dneska sehnat.
Kočky nemusím, jsem velký psomil. Ale je hezké, že chcete dát domov nějakému zvířátku, je jedno, jakému.
Pravda je ta, že pes je silně fixován na pána.Pokud by byl doma sám, strádal by a jistě to dal patřičně najevo. A u sousedů byste upadl v nemilost. Proto se mi kočka zdá vcelku rozumná. Zajděte do útulku, tam jich uvidíte plno. A která Vás chytí za srdce, ta bude Vaše. Navíc uděláte dobrý skutek. Kočička by měla být kastrovná, abyste v budoucnu neměl problémy. A jinak Vám přeji hezký společný život se zvířátkem.
Můj sen je rhodéský ritchgeback. Ale vím, že to nejde. Škoda. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.