Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu nad půdou správnost?

Od: lukas37 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den obcacim se na vas s otazkou...
Zateplení stropu u domu z roku 2004.
Pohled z pudy - dřevěné prkna na to aby byla pochozi podlaha následně je parotesna folie která neni kompletně po celem stropu pod fólií je Skelna vata a pod ní je parotesna folie a pod ní sádrokartonových strop. Je toto složení správně? V některých místech se nám totiž na půdě kroutí a plesnivi prkna

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lukas37
hodnocení

Myslim si ze pod prkny z vnější strany by tato folie byt neměla nebo se mýlím? Správně složení by měla byt prkna na půdě pod nimi skelna vata pod vatou parozabrana a pod parozabranou sádrokartonových podhled

Lukáši, vezmu to z druhé strany.

V místnosti je strop, třeba sádroš, parotěs, konstrukce pro sádroš, vlastní strop, tepelná izolace, difuzní membrána (ale nemusí být, je ale vhodná, odvětrávací mezera, zákop z prken s mezerou.

Pokud máte zespodu na prknech na půdě plíseň, není tam odvětrání izolace. Páč v izolaci se tvoří rosný bod a ten musí vyschnou. Odborně se tomu říká kladná bilance vodních par.

první dva řádky

rajce.idnes.cz/...

lukas37
hodnocení

No tak to vypadá ze ta folie pod temi prkny je navic... i kdyz je metr pak je mezera 20 cm pak zase mert je pak zase mezera... nevim proc to tak někdo udelal... následně je půda nad půdou nějaká folie a pak az střešní tašky...

Ale ona se tam dává fólie, ale ta správná, difuzní a kontaktní. Aby se neznečištovala vata, když se na půdě skladuje co je třeba. Příklad, spadně Vám padesátikoruna do vaty, na fólii jí najdete lehce.Můžete to vyfotit?

lukas37
hodnocení

Da se to nejak poznat jaky je v nich rozdil? Bohužel teď nejsem schopen tam jít a vyfotit to

Podle názvu na folii, taky může být daná obráceně.

Až tam půjdete, vyfotit.

zde dovnitř na teplou stranu dali špatnou folií.

hodnocení

0x

Zdravím,

A jste si jistý,že pod prkny je parotěsná folie?Ono to vypadá ,že to je paropropustná a při montáži sádrokartonu Vám proděravěli parotěsnou pod sádrokartonem a vlhkost se vatou dostává pod prkna které vlhnou a plesniví.Když jsem já dával sádrokarton v podkroví,tak jsem dával kontrarošt,abych se proděravění vyhnul a ještě jsem veškeré šrouby co šly přes parotěsnou folii přelepil páskou.Řešením by mělo být udělat mezery mezi prkny at se vhkost může odvětrávat.

Tak jsem přišel s křížkem po funuse-Milan byl rychlejší*palec2*.

Správně jste to udělal, nějak takto..

rajce.idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]