Nejste přihlášen/a.
Lukáši, vezmu to z druhé strany.
V místnosti je strop, třeba sádroš, parotěs, konstrukce pro sádroš, vlastní strop, tepelná izolace, difuzní membrána (ale nemusí být, je ale vhodná, odvětrávací mezera, zákop z prken s mezerou.
Pokud máte zespodu na prknech na půdě plíseň, není tam odvětrání izolace. Páč v izolaci se tvoří rosný bod a ten musí vyschnou. Odborně se tomu říká kladná bilance vodních par.
první dva řádky
Ale ona se tam dává fólie, ale ta správná, difuzní a kontaktní. Aby se neznečištovala vata, když se na půdě skladuje co je třeba. Příklad, spadně Vám padesátikoruna do vaty, na fólii jí najdete lehce.Můžete to vyfotit?
parozábrana alisa parotěs:
geomall.cz/...
nebo s hliníkovou fólií:
stavebninyhrou.cz/...
parobrzda:
nejčastěji vypadá stejně jako první odkaz, jen je poměrně hsutě perforovaná
difuzní folie:
img-cdn.heureka.group/...
dal jsem nejčastější podoby, ale ty folie mohou vypadat různě i být z různých materiálů, i podle ceny. taky si nejsem jistej, jestli difuzní a parobrzda, není funkčně totéž. pak je třeba hledat ty nápisy na folii, pokud tam všem nějaké jsou, jak napsal milan.
Zdravím,
A jste si jistý,že pod prkny je parotěsná folie?Ono to vypadá ,že to je paropropustná a při montáži sádrokartonu Vám proděravěli parotěsnou pod sádrokartonem a vlhkost se vatou dostává pod prkna které vlhnou a plesniví.Když jsem já dával sádrokarton v podkroví,tak jsem dával kontrarošt,abych se proděravění vyhnul a ještě jsem veškeré šrouby co šly přes parotěsnou folii přelepil páskou.Řešením by mělo být udělat mezery mezi prkny at se vhkost může odvětrávat.
Tak jsem přišel s křížkem po funuse-Milan byl rychlejší
.
Hele lukáši,asi tak.Parotěsná folie není izolant,Druhá parotěná félie MUSÍ pryč.Izolace někde propuští teplý vzduch,stačí minimum,a někde mezi vrstvami se ti to kndenzuje a protože tam máš další parošku tak se to neumí odvětrat.Rěšili jsme to před měsícem u pána kutila který si dal dvě vrstvy pro ,,jistotu,,.Nejdúležitější je hodně dobře udělaná izolace a potom není problém.Lepší jsou mikropáry které projdou izolací ven, a následně se odvětrají v púdním prostoru.nic se izolaci nestane,pokud je nezabrdíš párou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.