Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tepelný štít při pájení mědi?

Od: korinek odpovědí: 17 změna:
Zdravíčko. Pánové odborníci, prosím, potřebuji radu. Musím připojit menší radiátor na WC. Měděné trubky už jsem pájel. Ovšem v tomto místě potřebuji zapájet spoj zhruba dva až tři centimetry od tapety a PVC lišty. Zbytek toho "vedení" si udělám mimo, jasně, ale ten pak musím přiletovat k tomu kolínku ve zdi. Co tam dát? Napadá mě skelná vata, alobal, mokrý hadr? Poraďte prosím *nevi*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Izolaciu - vatu plus reflektor - tenky plech.

korinek
hodnocení

A opravdu to ta vata všechno absorbuje? Nezdeformuju tu PVC lištu teplem?

hodnocení

0x
Vlhky hadr a pres to kus plechu. A pvc lista nepujde demontovat?
korinek
hodnocení

Ne je lepená *zed*

hodnocení

0x

Používám CETRIS desku občas s plechem občas bez podle místa

hodnocení

0x
Sádrokarton.

na jednu 15 Cu trubku snad ... ale jinak ten papír krásně hoří

kdyz
hodnocení

Tak že bych před něj dal alobal... Popřípadě ještě mezi to ten vlhkej hadr. To by asi šlo. Zbytků sádroše mám dosti, díky za tip *palec*
korinek
hodnocení

A budu připojovat 12kou. Je to malé topeníčko a asi 30cm dopojení. Takže by mohla být celkem rychle prohřátá ne? *nevi*

Záleží na hořáku a zkušenostech,osobně 12 mm trubku 4 cm od plastu jen s plechem a foukat "od zdi" .. Sádrokarton s kokrým hadrem OK

To je pravda že papír nevydrží teplotu hořáku. Plech s malou mezerou před sádroš sníží teplotu aby se s papíru nečoudilo.

111®
hodnocení

0x

Pájíte pájkou nebo vínovou pastou

korinek
hodnocení

Vínovou pastou? Asi nerozumím řeči vašeho kmene *nevi*
Mám pastu s mědí a pájku také. Hořák malý Meva.
korinek
hodnocení

Jo tak! To asi mělo být cínovou že? Ale ani tak nerozumím, potřeba je obojí ne? Namažu pastou, nahřeju, dávám pájku...

111®
hodnocení

0x

Myslím ze existuje i pasta co obsahuje čin. Ale pro par spojů je asi drahá.

Tady jste na poradně,klidně se ptejte.. Pájecí pata pro Cu potrubí obsahuje i určité množství cínu, používám pro cínování konců kablíků při letování koncovek

asd1
hodnocení

0x
Od trubky: jakykoli lesklý plech, mokrý hadr nebo karton.. pokud mokrý hadr tak něco proti namoceni tapety = plast nebo igelit..
Pajeci pasty jsou bud s cinem nebo bez, + pajka.. pouzivam Sn97Ag3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]