Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč prázdná plynová bomba smrdí?

Od: tomkk® odpovědí: 8 změna:

Vezmu spotřebovanou PB bombu 10 kg, vypustím zbytek, nechám chvíli odvětrat, fest uzavřu, ráno dám do kufru auta, odpoledne jdu z práce a v kabině plyn tak moc smrdí, že mám obavy z výbuchu a auto raději vyvětrám. A není to jedna bomba, vozím takto bomby cca 30 let a dělají to snad všechny. Proč to nětěsní, kde to uniká? Kolem hřídelky ventilu? Proč tak moc, i když byla bomba ponechána delší dobu otevřená, aby se vše odpařilo, tedy je po uzavření bez tlaku a nějaký tlak se objeví nejvýše zahřátím v autě, které krom léta není velké. Napadá mě jen, že snad po spotřebování plynu v bombě zůstane vysoká koncentrace odorizantu, který zřejmě smrdí i v minimálním množství, ale stejně mě překvapuje, jak se přes ventil dostane ven. Nebo mohl odorizant ulpět i vně pláště?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tona
hodnocení

1x

Je to hovadina. Maximálně je to od toho vypouštění zbytku, nechápu proč to děláte. Bomby používám též spoustu let.

hodnocení

Zkusil jsem to několikrát, abych otestoval, jestli to bude mít vliv na únik - zápach. A překvapilo mě, že nemá.

neverici
hodnocení

1x

Máte halucinace z vyděšení. Pokud nesmrdí zavřená plná, nemůže smrdět zavřená prázdná.

hodnocení

0x

Ze zkušenosti i vypuštěná bomba která se poté zavře a po pár letech otevře tak opět syčí a smrdí. Nikdy se dokonale nevyprázdní a v uzavřené tlakové nádobě pořád nějaké reakce vznikají.

hodnocení

Jasně, mě ale udivuje, jak silnê smrdí i zavřená.

hodnocení

0x

Zkapalněný propan butan je bezbarvá, snadno těkavá kapalina specifického zápachu.

Zápach je tak specifický, že vám smrdí - což je dobře v případě úniku. Normálně se odorizant do zkapalněnéhoLPG/PB nepřidává - ale může.

smode2
hodnocení

0x

Může se stát. Právě proto nesmí být většina tlakových lahví ani skladována v uzavřených prostorách. Hasiči to neříkají pro srandu králíkům - příkladů by se našlo bohužel mnoho. Ovšem řekl bych, že na to máte smůlu. Vozím lahve s pb také často, dokonce jednu 2kg mám v autě trvale, a nikdy se mi nic podobného nestalo.

hodnocení

0x

Zkuste na ventil navléknou silný igeliťák a zatáhnout gumičkou.

Nebo kbelik s vodou, ponořit ventil do kbelíku.

Co zjistíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]