Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč prázdná plynová bomba smrdí?

Od: tomkk® odpovědí: 2 změna:

Vezmu spotřebovanou PB bombu 10 kg, vypustím zbytek, nechám chvíli odvětrat, fest uzavřu, ráno dám do kufru auta, odpoledne jdu z práce a v kabině plyn tak moc smrdí, že mám obavy z výbuchu a auto raději vyvětrám. A není to jedna bomba, vozím takto bomby cca 30 let a dělají to snad všechny. Proč to nětěsní, kde to uniká? Kolem hřídelky ventilu? Proč tak moc, i když byla bomba ponechána delší dobu otevřená, aby se vše odpařilo, tedy je po uzavření bez tlaku a nějaký tlak se objeví nejvýše zahřátím v autě, které krom léta není velké. Napadá mě jen, že snad po spotřebování plynu v bombě zůstane vysoká koncentrace odorizantu, který zřejmě smrdí i v minimálním množství, ale stejně mě překvapuje, jak se přes ventil dostane ven. Nebo mohl odorizant ulpět i vně pláště?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tona
hodnocení

0x

Je to hovadina. Maximálně je to od toho vypouštění zbytku, nechápu proč to děláte. Bomby používám též spoustu let.

hodnocení

Zkusil jsem to několikrát, abych otestoval, jestli to bude mít vliv na únik - zápach. A překvapilo mě, že nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]