Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha podkroví - odvoz suť

Od: mixna® odpovědí: 10 změna:

Zdravím stavebníci,
pustil jsem se do přípravy podkroví a mám dotaz, jak se nejlépe zbavím bordelu z bourání současné podlahy .. viz foto. Je to dost křehká mazanice cca 2 cm a pod tím cca 2-3 cm asi škvára či co :)
Samozřejmně lopata a hrnout to skluzavkou oknem do pristaveneho kontejneru, ale neexistuje nejaky vysavač co by zmáknul tu strusku expedovat sám?
Línej nejsem, ale jde mi o čas, že bych si to pěkně připravil a mladá může vysávat a já už vozim bordel z otlučenejch venkovních omítek.
Odpovědi .. vem si dva chlapy z hospody .. moc nepotrebuju .. co jde udelam sam a pocitam ze tim dost usetrim .. a toho prachu by takhle mohlo byt mene.

.. tak jsem se vykecal :)
dik za nazor

Podlaha podkroví - odvoz suť

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, existuje průmyslový vysavač (viz odkaz), kterým by to šlo čistit postupně, ale není zcela levný. Mohla by ho mít půjčovna stavebního nářadí, kde se poptáte. Zdravím!

google.com/...

re4zon
Ale on si predstavuje vysavac, ktery by to sypal z okna. Normalnim vysavacem si moc nepomuze, to ma desetkrat rychlejsi nabrat lopatou rovnou do kyble.
ben®

re4zon - vím, ale tazatel si myslí, že primitivní/zastaralá lopata nestačí. Tím vysavačem může jeho pracovitá manželka vysávat tu drobnější suť a být svému muži užitečná .

hodnocení

nemyslim si ze lopata je primitivni .. ja jsem lopata :)

km
hodnocení

2x

nedávno mi jeden vyprávěl, že k levnému průmyslovému vysavači si vyrobyl separátor a používal to právě na to, aby nemusel škváru nosit přes celý dům a prášit, tak to řešil tím vysáváním. podrobnosit neznám.

hodnocení

to jsem si delal na piliny .. ale tohle je vetsi hmotnost .. a na vyvoj :) neni cas

hodnocení

zapomnel jsem napsat ze ty vysavace vim ze jsou, ale ten vykon 1300 a 1600 za rozumny peniz .. asi bude spis na pavucinky. .. pak jsou tam strojovny za 15.000 plus .. ale to asi uz je mimo cena/vyuziti pro me .. zkusim tu pujcovnu

ben®

mixna - ano, vypůjčte si ten nejsilnější. On ten vysavač je dobrý i kvůli snížení prašnosti, ale stejně si asi vezmete roušku na nos a ústa.

re4zon
Mam stavebnich vysavacu nekolik. Z lidlu za 1500 ma stejny saci vykon jak metabo za 9000. Rozdil je v materialech, komfortu, delce hadice a kabelu, vydrzi filtru, kvalite filtrace atd. Vsechny na sut staci, co se vejde do hadice to vysaje, dokud se neucpe filtr. 3cm kostku zeleza ne no, ale kdo by to taky cekal, ze. Takze na jednorazove ulehceni klidne i levny kram.
km

u laciného jsem měl problém s extrémně rychlým ucpáváním filtru jemným cihelným prachem. šel z domu. metabo je oproti původnímu luxus i kvuli tomu jednoduchému oklepu filtru.

každopádně práce se škvárou, je peklo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]