Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypodložení rotujícího nýtovaného spoje

Od: regine® odpovědí: 13 změna:

Jak vypodložit nýtovaný spoj otočného držáku (obrtlíku) na okenní rám sítě proti hmyzu?

Druh a přibližná tloušťka materiálu pro podložení při nýtovaní a následné vyjmutí, aby se dalo obrtlíkem otáčet, ale aby nebyl zcela volný. Doporučte ze zkušenosti. Obrázek: cdn.myshoptet.com/...

doplněno 21.11.25 17:54:

Provedeno, jak poradil @stefran. Výsledek je správný, jak jsem požadoval.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

At to podlozis cimkoliv sebenepatrnejsim, co by se Ti pak podarilo vyjmout, tak ten spoj okamzite bude volny.
I kdyby to bylo pouez treba v desetimikronove velikosti.
Spis to nanytuj primo a pak silou rozhybej. Trochu se to osoupe, sedne si to a bude to tak akorat.
-
Pokud se bojis, ze to po utrzeni driku uz bude spojeni natolik pevne, ze s tim nehnes, tak to po prvnim utazeni zkus protocit a podle odporu aplikuj pomalu druhe utazeni. Az se Ti to bude zdat akorat, nemusis nytovani dokoncovat az do utrzeni. Kidne pak drik ustipni nebo urizni. Ale skoro bych rekl, ze se to casem vybeha (v zavislosti na frekvenci pouzivani)

hodnocení

2x
Zdravím.
Vlož mezi nýtované kusy dva papíry do tiskárny. Tj. cca 0,2mm
Následně namočit a rozhýbat.
Samozřejmě otestuj na prvním kusu..
hodnocení

@stefran - Provedeno dle rady a vše dopadlo OK. :) Dvě vrsty papíru jsem použil jako podložku. Přímo nýtovat bez vypodložení jsem nezkoušel.

hodnocení

2x

Manželka tyto sítě vyráběla a nýtovalo se to normálně na utržení.Ten nýt se v tom hliníkovým rámu normálně trošku rozhýbe,ale pořád drží upevnění.Ty nýty a,,hejblátka,, mám ještě doma jako náhradní,ale za patnáct let nebylo potřeba opravovat.Síť už ano - ta časem nevydržela a dával jsem novou.

hodnocení

1x

To není rotující spoj. Tak nanejvýš otočný / pootočný.

111®
hodnocení

0x

Jako aby to po zanytovani bylo volně? Já to řeším pomocí pilky na kov. Rozřízni na jedné straně uchycení zbrousím na předpokládanou tloušťku vyjmutelne podložky. Zanytuji s ni a vytáhnu pilku.

spu
hodnocení

0x

Vložil bych kluznou podložku

asd1
Jj, možná gumu.. nutno vyzkouset.. nytovat s vůli = bude to chodit úplně volne i když vůle bude jen 0,05mm

Guma za sucha klouže nic moc. Stlačená guma brzdí. Zkusil bych případně nějaký plast. Dobře samozřejmě klouže teflon a silon, ale kde je vzít? Pro tyhle účely bych vyrazil lochajznou kolečko z PET lahve. Bude to průhledný, nebude to bít do očí.

Nebo spíš z PP kanystru od destilky/nemrzky nebo přebývajících přihrádek z kufru na šrouby :), to je silnější pružný a zároveň kluzký materiál s předpokladem dlouhodobého tlaku na spoj, kdyby teda se ten hliníkový nýt nerozvolnil po pár otočeních. Sekal jsem z toho i těsnění pro tlaky 300bar, to by mohlo vydržet:)

hodnocení

0x

Trhací nýt je z velice měkkého hliníku. Jako osa něčeho, co se má otáčet, se nehodí. Po několika otočení se uvolní.

riva
hodnocení

0x

Vložit pružnou podložku?

hodnocení

0x
Nič sa tam nedáva. Spoj nebude natoľko pevný, žeby ste s ním nepootočili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]