Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aku Parkside nebo Einhell?

Od: tp* odpovědí: 19 změna:

Zdravím, váhám mezi akušroubovákem z Lídlu Parkside 18V PABS 18A1 a Red Einhell 181H. Oba za stejnou cenu, jen ten Einhell má v základu 2xaku. Zajímají mne reálné zkušenosti uživatelů. Použití pro práce na chalupě (palubky, stahování podlahy atd.)Díky Tomáš P.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Asi hodne koukate na cenu, takze vam jinou znacku ani doporucovat nebudu. Einhell vyrabi vetsinu elektronaradi pro Parkside. Stejne to bude asi i v tomto pripade, takze vam doporucim akusroubovak s dvema baterkama. R.

wazi*
hodnocení

0x

Mám a používám tak 4-5 let Parkside z Lidlu, se kterým su fakt spokojenej. Asi budu mít starší typ, kterej stál 999,- CZK a byl v plastovém kufru se dvěma bateriema. Je to skutečně stroj na takové to "domácí vrtání" do dřeva či kovu, ale nejvíce jsem ho ocenil při skládání nábytku, kde je výhodou, že omezovač krouticího momentu jde nastavit i hodně najemno tak, že se nestrhnou ani ty nejmenší vruty. Konkrétně u kámoša na chatě je pomocí tohoto akušroubováku přišrtoubovaná celá palubková podlaha 10m2 - když se jedna baterie vybila tak mezitím se stihla nabít ta druhá. Prostě spokojenost.

tp*
hodnocení

Díky za podnětné rady:)Od Parksidu mám pneukladivo, opalovačku, docela spokojenost, nemůžu říct nic proti. Vím že to pro ně dělá Einhell(na kladivu to je napsáno). Nad Einhellkou váhám jen kvůli akumulátoru navíc. Někde jsem i četl že má snad vyšší krouťák, což na vruty do cetrixu a fošen potřebuju. Celkově se mi ale Parkside líbí tak nějak víc. Tomáš P. Tak nevím...

raadek*
Podivejte se kolik stoji nahradni baterie. R.
tp*
hodnocení

MOc nevím kam se podívat, mám jen odkaz na web s návody pro Prks. výrobky, pochybuju že seženu další aku. Leda bůhvíjaký na aukru. Tomáš P.

raadek*
Vygooglujte si - Nahradni baterie k akusroubovaku Einhell. Bohuzel pišu z mobilu tak vam nemohu dat odkaz. R.
tp*
hodnocení

Oky, díky:)Já myslel náhradní aku na Parkside, ta einhellka má už v základu 2xaku. Je to Einhell bavaria

raadek*
Tady je spis dulezita cena, protoze baterie budou nejspiš shodné. Samozrejme zalezi na vas jestli si za stejnou cenu, vlastne od stejne firmy, koupite sroubovak s nahradni baterii nebo bez. R

odjinud*
hodnocení

0x

Ať už ta nebo ta, 2 aku jsou dost důležité. A taky aby se nabíjely krátce, max. 2h.

S jednou baterkou děláte, druhá se dobíjí. Důležité i pro ne profíky, nikdy nevíte, kdy vám ta baterka dojde.

Jinak mám einhell asi půl roku a s spokojenost. Nadělala se dost a furt jede. Má jen 14,5V, myslím (18V určo ne) a síla jako bejk, ukroutí to vrut jako nic. Lidská síla + šroubovák se proti tomu nechytá.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den pouzivam na stavbe einhell tri roky jeste se mi nepodelala a je fakt ze ma dve baterie a rychlo nabijecku kde trvanabiti 1 hodinu ale verte tomu ze kdyz vam dodea baterie u jedny z aku tak si aku schovate a koupite si novou protoze novou bateri nema cenu je za same penize jako nova vrtacka

tp*
hodnocení

Díky všem za rady, koupil jsem einhell, uvidím jak pošlape. Tomáš P.

gorgussien

Dobry den

Kde jste jej koupil? Ten einhell - v PENNY? díky za info.

G

odjinud*

Já v Hornbachu.

lui*
hodnocení

0x

Aku šroubováky do 1000 kč nebrat. Jsou to šmejdy, tak sem tam s tím něco doma dotáhnout. A i to hodně opatrně.

tron
hodnocení

0x

Einhell 18NM + 2 baterie, Parkside 20NM, Hlava Made in germany važí 3kg

Druhou baterku si udělám ze Sanyo článků, nebo kompernass.shop1.cz/...

999pepa*

Písni jak jsi spojenej s tou Einhelkou,at si jí můžu koupit taky. Potřebol bych s ní šroubovat vruty 6 x 140 mm Díky

tp*

Tak, Penny, něco pod 1TIS. Tomáš P.

petrsinger*

Přesně tento příjemný problém (kterou koupit) jsem teď taky řešil. Po dobré zkušenosti se svou 13 let starou Einhellkou jsem šel do Penny si koupit Einhell. Jenže jak jsem chytl do ruky kufřík, tak jsem jej málem rozmáčknul a ten zápach, který se z něj linul - typický zápach těch nejlevnějších čínských materiálů. Hodně mě to zklamalo, protože stará akučka Einhell je ve festovním kufříku, sklíčidlo má Jacobs (USA) a motor Johnson.

Přestože akuvrtačku používám jen na domácí vrtání (spíše šroubování) a neživím se jí, tak jsem si řekl, že si prostě udělám radost a koupím si něco kvalitnějšího. Sem tam potřebuji velký krouťák a tak jsem chtěl mít něco zaručeného. Zajel jsem do Obi na čumendu a pod značkou CMI tam měli naprosto totožný model s 18V Bavariou, akorát o něco dražší. Vyptával jsem se na to a prodejce mi to moc nevychvaloval. Točák prej maximálně 18Nm. Rozhodl jsem se, že si raději přidám a začal jsem si prohlížet lepší značky. Blac a Decker už nabízel točák kolem 30Nm což mi stačí. Akorát po zkušenosti jsem chtěl co nejkompaktnější akučku, aby se dala použít i v omezeném prostoru. BlackDecker byl docela hamatný, tak jsem hledal dál.

Pak jsem vzal do ruky Makitu a říkal jsem si jestli to není hračka - velmi malá a přitom parametry úžasné - točák 30Nm a to je to "jen" 12V. Doma jsem ještě chvíli rozmýšlel, ale pak jsem Makitu (6271 DWPE) objednal za 2390,-. Cena je cca stejná jako u BlackDeckera, ale je menší a hlavně v návodu NEMÁ velkým písmem - "Určeno jen pro hobby použití."

Dal jsem ji už doma pěkně zabrat (utahování vrutů 6x90) do 10mm hmoždinek a musím říct, že by se hodila boční rukojeť. Šroubovákem jsem vruty ani nepootočil. Bit PZ3 a to už jsem o něho měl strach. Je to prostě profi mašinka a je to na ní vidět. Plasty jsou z polykarbonátu (nejodolnější plast) a celá je perfektně zpracovaná. Má půlhodinovou nabíječku a 2 aku.

Rozhodně musím říct, že nelituji. Makita za ty peníze stojí a práce s ní je radostí. Kdybych místo ní koupil Einhell nebo Parkside, tak bych doma měl novou akučku, která nějakou práci zvládne, ale to je tak všechno. Radost by byla, ale ne nadšení*palec*.

tp*
hodnocení

Tak včera jsem ji použil, vruty 5x60 PZ2 do cementotřískových desek. Výdrž akumulátoru tak akorát, aby se stihl nabít druhý, kdybych ho za ty peníze neměl, byl by šroubovák k ničemu.Musel jsem mít nastaven poslední utahovací stupeň, pak už je ten vrtací. Takže docela ok, jen subjektivně, všechny plasty jsou dost cítit, hlavně nabíječka s akumulátorem...Tomáš P.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkside

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]