Nejste přihlášen/a.
Co to je za nesmysl?
V expanzce máš 1,8atm a dopouštíš tlak na 0,8atm?
Tak si to představ jako lékárnické váhy. Na jednu stranu dáš závaží 1,8kg (to je tvé 1,8atm) a na druhou stranu vah dáš závaží 0,8kg (tvých 0,8atm). Myslíš si že váha pohne?
A stejné je to s expenzní nádobou, ve které je 1,8atm. Dokud tam bude tlak do 1,8atm, tak expanzka nebude fungovat a ty tak doplňuješ vodu pouze v rozsahu pružnosti tvého topného potrubí.
Ale jestli tam může být tak velký tlak, to já netuším.
Asi budeš muset zavolat toho topenáře zpátky, aby ti to nějak vysvětlil.
Měch expanzky se tlakuje v době, kdy z druhé strany na ni netlačí voda. Tedy systém musí být otevřený a voda ideálně upuštěná, aby při tlakování měchu nezačala v průběhu klást odpor.
Pak se tlak změří na ventilku expanzky a až potom dopustí systém vodou.
Už jsem se setkal s lidmi, kteří tlakují expanzku dle manometru v otopné soustavě, což je ta největší blbost.
Jestli mezi expanzkou a spotřebičem je nebo není uzávěr, tak to nemá na správné tlakování žádný vliv. Jde jen o rychlost a pohodlí proti bezpečnosti.
asd1 - zbytečně složité. Když mám expanzku metr od kotle, tak množství vody upuštěné z potrubí je zanedbatelné. Po nastavení tlaku a opětném uzavření vypoušťáku, otevřeme ventil na potrubí, tím se tlak topné vody dostane k expanzce. Případný drobný úbytek vody snadno doplníme. Následné odvzdušnění pak provedeme po několika dnech, až se vzduch postupně dostane nahoru v systému. Odvzdušňování není nic složitého.
asd1 - OK, každý ať to dělá jak mu vyhovuje, já mám expanzku 50litrů. A ještě drobnost, v expanzce je většinou vzduch proti vzduchu, trochu vody je v potrubí. Protože voda se tam nemá jak dostat, na expanzce není odvzdušňovák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.