Nejste přihlášen/a.
Penetrovat uz natretu stenu nema vyznam. Rovnako ako vrstvit na seba mnoho odtienov, tu bielu vynechajte. Podla toho, co je povodny podklad sa vam to moze jedneho dna cele zlupat dole.
Tak stěna byla dříve oškrábána , potom běhm let byla dvakrát natřená , teď bych to chtěl přemalovat světlou barvu zase světlou , ale jde mi o to zda ta to jen přemalovat novou barvou nebo bílou a potom teprve novou barvou .
"...stěny samozřejmě napenetruji"
...a to jako proč? ![]()
Pokud původní barva nedrží, tak oškrábat. Pokud drží, není důvod penetrovat. Přetřít rovnou novou barvou (2x), bílá mezivrstva je zbytečná.
kacafirek - Četl jste pozorně ten Váš bod 8?
cituji: U vápenné omítky je dobře provést základní nátěr penetračním prostředkem. Poškozená místa vyrovnejte výplňkovým materiálem. U pevných povrchů stěn stačí provést základní nátěr zředěnou nátěrovou barvou.
Některým zákazníkům jsem prodával penetraci, aby ale 2x penetrovali. Bílou barvu natřít alespoň 2x. Asi toto chcete slyšet.
Osobně nepenetruji pod malbu nikdy. vždy to drží, často stačí dva nátěry.
Pokud ale chcete postupovat dle návodu prodejce malířských hmot, tak se neptejte místních zkušených poradců.
Někdy se opravdu používá bílé barva, ale jen v případech, kdy nový nátěr nemá tak dobrou kryvost a podklad je tmavý.
Jinak nezinátěr je zbytečný, jako penetrace.
Ale já nevím, jaký je podklad u Vás a jaký nátěr chcete použít.
(minulý týden soused maloval kuchyň a natíral jí 4x. Co dělám jinak, že mi stačí většinou jen 2x?)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.