Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetření barvy na stěně

Od: kacafirek® odpovědí: 16 změna:
Dobrý den chtěl bych přemalovat pokoj na stěnách je původní barva světle rŮžová a novou barvu bych chtěl dát od Primalexu plus banánovou , stěny samozřejmě napenetruji. Ale chtěl jsem se zeptat zda tu rŮžovou jen rovnou přetřít tou banánovou nebo udělat ještě mezikrok a nejdříve to celé přetřit bílou a teprve potom dát tu novou barvu. Díky za rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Penetrovat uz natretu stenu nema vyznam. Rovnako ako vrstvit na seba mnoho odtienov, tu bielu vynechajte. Podla toho, co je povodny podklad sa vam to moze jedneho dna cele zlupat dole.

hodnocení

Tak stěna byla dříve oškrábána , potom běhm let byla dvakrát natřená , teď bych to chtěl přemalovat světlou barvu zase světlou , ale jde mi o to zda ta to jen přemalovat novou barvou nebo bílou a potom teprve novou barvou .

Priamo novy nater, tolko vrstiev, az to prekryje povodnu farbu. Urcite nie bielu. Bez penetracie.

hodnocení

4x

"...stěny samozřejmě napenetruji"

...a to jako proč? *sok*

doplněno 18.11.25 10:53:

Pokud původní barva nedrží, tak oškrábat. Pokud drží, není důvod penetrovat. Přetřít rovnou novou barvou (2x), bílá mezivrstva je zbytečná.

hodnocení

hornbach.cz/... , bod cislo 8 . Ale jinak jste mi moc neporadil.

Este raz. Stena uz je natreta, nepenetruje sa. Kde to citate v bode 8?

kacafirek - Četl jste pozorně ten Váš bod 8?

cituji: U vápenné omítky je dobře provést základní nátěr penetračním prostředkem. Poškozená místa vyrovnejte výplňkovým materiálem. U pevných povrchů stěn stačí provést základní nátěr zředěnou nátěrovou barvou.

0rion
hodnocení

2x

Pokud růžová barva nepouští, tedy nebude prosakovat do nového nátěru, tak žádný bílý mezinátěr není třeba. O penetraci malby v interiéru jsem neslyšel, jaký to má důvod?

hodnocení

Co z bodu 7 je vas pripad? Stena uz je natreta, neprasi.

hodnocení

To byla odpoěď ma Vaši větu : "O penetraci malby v interiéru jsem neslyšel "

0rion

Děkuji za informaci. Ano, pokud je stará malba vadná, tedy nesoudržná, prašná..., tak to dává smysl.

hodnocení

0x

Některým zákazníkům jsem prodával penetraci, aby ale 2x penetrovali. Bílou barvu natřít alespoň 2x. Asi toto chcete slyšet.

Osobně nepenetruji pod malbu nikdy. vždy to drží, často stačí dva nátěry.

Pokud ale chcete postupovat dle návodu prodejce malířských hmot, tak se neptejte místních zkušených poradců.

hodnocení

Fajn , takže bez penetrace a snad budou dva nátěry stačit . Díky za rady.

Někdy se opravdu používá bílé barva, ale jen v případech, kdy nový nátěr nemá tak dobrou kryvost a podklad je tmavý.

Jinak nezinátěr je zbytečný, jako penetrace.

Ale já nevím, jaký je podklad u Vás a jaký nátěr chcete použít.

(minulý týden soused maloval kuchyň a natíral jí 4x. Co dělám jinak, že mi stačí většinou jen 2x?)

milancukrar - "Co dělám jinak, že mi stačí většinou jen 2x?"

Ono u té kuchyně může být problém, když je malba od výparů vaření mastná. Zvlášť kolem sporáku. Pak skutečně nemusí 2 nátěry stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]