Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překrývá se obložka a vypínač

Od: marek2001 odpovědí: 6 změna:
Dobry den, dělám doma rekonstrukci a při elektroinstalaci a vymýšlení vypínačů v předsíni se moc předem nepřemýšlelo. Ted došlo na renovaci dveří a zárubní a zjistil jsem, že se mi jedna z obložek překrývá s vypínačem. Jedna oblozka se vešla krásně, druhá ne.. Blbé je, že ten vypínač tam teď už musí zůstat a proto se ptám jak z tohohle problému ven. Jak ho upravit, zmenšit? Zajímáji mě vaše nápady
Diky

Překrývá se obložka a vypínač

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Buď vyřízni v obložce drážku pro vypínač nebo posuň dveře.

hodnocení

0x
Vyřešil bych to tímto:
bbelektro.cz/...
mm

Možná o něco elegantnější je hornbach.cz/... (rámečky se prodávají zvlášť).

olin
hodnocení

0x

Ideálně dát "užší"dřevo co je vlevo od vypínače a vypínač s krabičkou posunout o ten centimetr a půl vlevo, pokud nechceš velké změny. Jinak by šlo přendat i vypínač jinam nebo dát vypínač/přepínač od Schnaidera, šířka cca 5 cm, jiný vzhled, menší klapka, jiná krabička ve zdi vypinac.cz/...

Další je výřez ve dřevě/obložce nebo nejhorší varianta: dát zárubňový přepínač na kus dřeva mezi obložkami shop.elektro-sychra.cz/...

hodnocení

0x
Já bych ty dveře, co lezou do vypínače vyříznul a o potřebný kousek posunul.

km
hodnocení

0x
pokud nelze posunout oblozku o potrebny 1,cm, coz vetsinou jde, tak se porozhlednout po uzsim vypinaci.
pak me jeste mimo zde popsanych reseni koupit tango prodlouzeni a to si vyriznutim prizpusobit a az na nej dat tento vypinac. prodlouzeni jsem videl ve dvou hloubkach. budou pak treba delsi vruty, funguji bezne, ale musi byt pruner 2,5 mm a ty se blbe shani. u 3 mm uz bych se bal roztrzeni diry na sroubek v krabicce.
kvelektro.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]