Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cirkulárka - jak demontovat štípací trn

Od: radek1989 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit jestli někdo nemá zkušenosti jak demontovat z hřídele cirkulárky štípací trn? Chci to přehodit zpět na kotouč ale bohužel je to tak utažené že jsem všechny tyče ohnul. V trnu je průchod, tím se dá prostrčit tyč, ale nevím jak uchytit hřídel aby se neotáčela. Jsou tam jen dva dost malé otvory protilehlé po obvodu viz obrázek. Mezi trn a hřídel jsem kdysi dával takové papírové těsnění, ale zřejmě je již vymačkané a nemůžu s tím hnout. Nebo nějak změnit chod motoru jeslti by to povolilo? Budu rád za každou radu.

Cirkulárka - jak demontovat štípací trn

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

1x
Spojte to klinakama s motorem. Nějakou pevnostní tyč (šroub) do otvoru a tu pomazlete kladivem. Nezapomenout na správný směr povolovani

Případně lehce nahřát

hodnocení

0x

Obrácenými otáčka mi motoru bych to rozhodně nezkoušel. To by mohlo hodně ublížit.

Já bych demontoval kryt řemenů a mezi řemeny a horní řemenici bych vložil nějakou lať nebo koženou rukavici smotanou do válečku. Prostě překážku proti otáčení.

Musíš to vložit z té strany, aby při povolování ta překážka bránila protočení řemenů přes řemenici.

A když demonuješ kryt, tak zkontroluj jestli na řemenici nejsou otvory, které by se daly použít pro zablokování horní hřídele.

Pak to poklepnutím přes tyčku provlečenou přes otvory ve štípacím trnu musí povolit.

Další brutálnější je vzít štípací trn hasákem, ale stejně vždycky musíš nějak zablokovat tu hřídel.

A všechny pokusy prováděj s odpojeným přívodním kabelem. Koncovku přivaž třeba k rámu cirkulárky, ať někoho nenapadne zapnout to do elektriky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]