Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s koupenýma brusinkama?

Od: km odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, jak uvařit/zpracovat plody klikvy velkoplodé? Syrové jsou celkem nechutné. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já bych je usušila stejným způsobem jako houby. Brusinky jsou zdravé na močovou soustavu, jsou močopudné. Sušené se dají jíst jako třeba rozinky.

km
hodnocení

dekuji. mate s tim susenim brusinek zkusenosti? protoze to prirovnani s rozinkama mi nesedi. brusinky maji nula cukru, reva naopak.

Zkusila bych je využít jako šípky - na "čaj". Stejně jako šípky vylouhovat ve studené vodě a nálev vypít, aspoň tam snad zůstane vitamin C.

mm
hodnocení

2x

Zavařené také. ;)

Je to takový kyselý molitan s červenou slupkou. Jeho hlavní výhodou je, že z veškerého ovoce má nejméně kalorií.

Prodávané "kandované brusinky" jsou sušené přezrálé klikvy s ohromným kvantem cukru (a přidaným jedlým voskem nebo olejem, aby byly vláčné a nelepily se).

K ničemu se moc použít nedají, zato ohromně dlouho vydrží. Ani plísním to nechutná.

hodnocení

2x

Třeba zkuste čaj:

nakrájet oloupaný pomeranč na plátky

16 čerstvých brusinek

přelít horkou vodou a něčím rozmačkat

lžička černého čaje

tyčinka skořice

2 anýzové kytičky

dolít horkou vodou

Nebo je přidejte do smoothie, které bude sladké z jiného ovoce, nebo je přihoďte do těsta nějakého dezertu (bublanina, bábovka, brownie, muffiny, ...)

km
hodnocení

výluh ve studené vodě je slabý
ve vroucí je silnější a pitelný
po převaření ještě pitelnější
je to dost kyselý, takže dobrý přisladit
já je převařil a rozmixoval, přepasíroval a osladil... takhle nakonec chutné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]