Nejste přihlášen/a.
Dobry den
jak doma mate nastaveno podlahove topeni? Jakože vám kotel/tepelko spina v nastavené časy hodin nebo sepne až klesne pod nastavenou teplotu v mistnosti?
Co je podle vás lepší nebo co je ekonomičtější? Časy hodin nebo nastavená teplota? Ja mám podlahové topení řízene kondenzačním kotlem, takže plyn.
Děkuji za rady, tipy, analýzy,...
Záleží jestli máte podlahové topení akumulační, nebo ne. já akumuluji do 15 cm betonu a je úplně jedno, kdy ho začnu nahřívat, protože to poznám až druhý den. Proto ho nahřívám, když mám nejlevnější energii.
Pokud je naakumulovaná podlaha,změna venkovní teploty se projeví s dost velkým zpožděním.Boma mám kombinaci - žebřík na sušení ručníků,podlahovka a radiátor právě na rychlé změny teploty
Náhlá změna teploty se řeší buď klimatizacemi vzduch/vzduch nebo krbem vzduch/vzduch. Do podlahy jdou primárně přebytky z fotovoltaiky, pro které není jinak rozumější využití.
Ale fotovoltaika je předimenzovaná aby se minimalizovala závislost na distribuci.
Jako jakékoliv jiné. Lepší je to co vám vyhovuje. Například pokles o pár stupňů přes noc a vyšší teplota přes den. Ekonomické je naopak, jak už tu zaznělo mnohokrát, vytápět na jednu teplotu spínanou termostatem 24/7. Taktéž je velice nákladné vypínání například na dobu kdy jste v práci atd.
Obávám se, že pokles o pár stupňů přes noc je u podlahového topení s velkou setrvačností a zateplené stavby pouhá iluze.
Tak o půl stupně - jeden stupeň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.