Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze IKEA korpus rozebrat a složit bez poškození?

Od: km odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
sestavil jsem chybně (zracadlově, než je potřeba) korpus horní kuchyňské skříňky, která je určená pro digestoř (ikea). Je možné korpus rozebrat a znovu složit bez poškození? Sololak vzadu je přibitý hřebíčky, dtd stěny spojeny dřevěnými kolíky a excentry. Děkuji.

PS podotázka: Jak (postup/nářadí/sroje) nejlíp (pěkné a snadné) prořezávat sololak, když jsou potřeba otvory na vodu/odpady/zásuvky. Mám šukalku a dřevovykružováky do vrtačky (ale na zásuvku asi příliš malého průměru. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Sololit se dá bez problémů vyklepat kladívkem a zcela bez poškození. Taky jsem rozdělával skříň. Klepeš jemně přes kousek dřeva (prkénko - laťka) a hřebíky po chvilce povolí společně s sololitem. Pak je musíš vytahat a po složení korpusu je natlučeš zpět o kousíček vedle. Otvory se dají vyřezat i nožem. Rohy vyvrtej, hrany mezi nimi prořežeš nožem - opakuješ tahy dokud nejsi skrz.

hodnocení

6x

Pokud to konstrukce skříňky umožňuje, vytahuju hřebíčky tak, že záda opatrně v jednom místě vytlačím. Stačí o milimetr. Hlavička povyleze, lze ji chytit ostrejma kombinačkama a hřebíček vytáhnout. A pak postupně další a další...

hodnocení

3x

Ty hřebíčky bez poškození sololaku nevyndáš, ale co, stejně to pak nebude vidět.

Jde to normálně řezat lámacím nožem.

km
hodnocení

slo to celkem dobre, jen ty hrebicky sly jen na jedne strane vytlacit, na druhe byl sololak v drazce drevotrisky. ve vysledku bez poskozeni rozebrano a znovu slozeno.
vyrezavani sololaku me jrste ceka...
diky vsem za reakce

111®
hodnocení

0x

zásuvka nutně nemusí být vidět celá když se trefíš stačí otvor na šňůru

km
hodnocení

ano udělal jsem tak, jak píšete *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]