Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení akvária, zářivky přestaly svítit

Od: pavelnovak odpovědí: 4 změna:
Přestaly mi svítit zářivky osvětlující akvárium. Jsou tam dvě, jedna teplá bílá, druhá studená bílá.
Sáhl jsem do zásob, vyměnil a nesvítí žádná.
Odšrouboval jsem dekl akvária a je tam jedna součástka, která to asi řídí, viz foto.
Lze tuto součástku vyměnit? Je pouze přilepená a drátky se jednoduše odpojí/připojí.
Děkuji.

Osvětlení akvária, zářivky přestaly svítit

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

2x
Elektronický předřadník pro zářivky (nahrazuje tlumivku a starter). Lze vyměnit, jen pozor na zapojení trubic pokud zakoupíte jiný typ.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, opravit lze vše, tedy skoro. Nebylo by bližší foto "zdroje" pro zářivky? Ono se to sežene, ale patrně to ne zde úplně rentabilní.
pavelnovak
hodnocení

Co máte na mysli tím zdrojem?
Světlo je zapojeno do zásuvky (230V) dvou-vidlici. Ze zásuvky vedou dva bílé kabliky do této bílé krabičky z levé strany.
Z pravé strany vycházejí kabliky do zářivek. Na bílé krabičce je nakreslené schéma zapojení. Když se klikne na fotku a následně se zvětší, je to dobře vidět.

hodnocení

0x

Třeba zrovna tohle:

PHILIPS předřad.e/.... 2x24-39W HF-P 224-39 TL5 HE III
https://www.kratochvil-elektro.cz/philips-predrad-elektron-2x24-39w-hf-p-224-39-tl5-he-iii/

---

P.S.

Zavedli jste jakousi velmi přísnou politiku, projevující se hlášlou "O roboty zde nestojíme". Proč to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]