Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace kotle na tuhá paliva

Od: bimbam® odpovědí: 5 změna:

Zdravím! Kotel 2. emisní třídy měním za nový. Původní termín - počátek prosince, nynější termín - teď v pátek. Součástí žádosti o státní dotaci musela být revize starého kotle. Následovat bude jeho likvidace. Revizor mi kladl na srdce, že mám být opatrná v případě emisního štítku starého kotle. Že se s nimi v minulosti podvádělo. Detaily revizorovy rady jsem zapomněla. Nemohu se mu dovolat. S největší pravděpodobností stačí starý štítek nafotit. Je to tak? Má někdo zkušenosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím.

Určitě se jedná u starého kotle o revizi?

Nebo je to jen doklad o odevzání na likvidaci do kovošrotu?

Já měl u dotace jen doklad o likvidaci, ale to bylo v roce 2016.

hodnocení

Ano, revize na tři listy a pak úřad jako hrom. Revizor zanese údaje o kotli někam a do určité doby musí být kotel zlikvidován. Nebo velká pokuta. Revizní zprávu chtělo v kopii nebo na fotce mnoho lidí. Bez ní by nový kotel nebyl. Možná byly dříve bez revizních zpráv ty pokuty za "jako" zlikvidované, ale nadále funkční kotle.

hodnocení

3x

Vše nafotit - stav před demontáží -kompletní kotel napojený na systém a komín, Pokud má kotel štítek,nafotit i štítek i když u starších kotlů se nějaká emisní třída neřešily...Pak nafotit znehodnocený kotel - nevratné poškození aby se nedal provozovat - plus papír o ekologické likvidaci...Neteř promovaná ekoložka se divila jak kotel určený k eko likvidaci může jít do normálního kovošrotu,...

hodnocení

Děkuji. Budu fotit a fotit. Likvidaci bude zařizovat firma. Ráno přijedou, kotel rozřežou a namontují nový.

hodnocení

0x

A nebo ho taky někomu prodají...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]