Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlazba v panelaku

Od: pavelo* odpovědí: 4 změna:

Navazuji na uzavřené téma "Kročejová izolace pod kachle?", která již byla uzavřena.

Přestěhoval jsem se do paneláku a chci provést dlažbu v předsini, koupelně, snad i v kuchyni. Momentálně je tam staré lino.

Jak ale zvukově odizolovat od podlahy? Počítám se zvýšením podlahy o cca 3,5 cm (tím bych se dostal do roviny s ložnicí)

Hledám optimální řešení zhlediska ceny a účinnosti útlumu hluku. Hlavně v síni utlumit manželčiny podpatky, které nikdo nevysvětlí co se právě děje u sousedů...*zed*

Pracnost ani čas potřebný na zhotovení není důležitý. Pouze ten výsledek.. Zda-li existuje. Uvažuji i o sehnání gumových pásů, z jedné strany přilepit "nějakým" pastovým flexibilním tmelem k podlaze a z druhé straně přilepit dlažbu. Ponechat min 5mm od stěn a zapěnit, odříznout a obvodové dlažbové lišty odskočit a šiřku spáry od dlažby aby se zabránilo přenosu hluku do stěn...

Budu rád za jakýkoliv návrh -ať už podložen zkušeností nebo prostě názor.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

toto řešení existuje.Pod dlažbu dát dřevovláknitou desku Hobru.Na ní bych použil nátěr penetrační a tekutou izolaci,aby do hobry nepronikala voda.Pak už dlažbu.

JABRAKA

pavelo*
hodnocení

O hobře jsem také uvažoval. Ale nejsem si tak úplně jist, protože mám takovou představu že když zatížím jednu část dlažby- chozením, zatížením atd. tak se mi nazvedne o kousek dál atd.. Hobru mám použitou už pod plovoucí podlahu. No musím říct že tak podlaha tak trošku plave. Plovoučka na extrudovaném polystyrenu -(druhý pokoj) se ani nehne. Musím ale uznat že nemám dodrženou ideální rovinnost podlahy.

Také ta hobra funguje jako houba... Když to začnu penetrovat, nezačne hezky tloustnout? Ještě popřemýšlím o té té tekuté hydroizolaci... Hledám kvalitní, ale cenově dostupné (pro mě). Nedala by se nahradit ipou?

odjinud*
hodnocení

0x

Budu to řešit u sousedů nade mnou a zatím jsem jako jedinou ofiko izolaci pod dlažbu našel toto:

lbcs.cz/...

Je to jakási SDI deska přímo od výrobce dlažby, Lassesbergu.

Praktickou zkušenost s tím ale nemám, ani s jinou deskou. Ani jsem neslyšel o něčem jiném. Budu tak moc rád, pokud pak poreferujete o výsledku.

lidus*
hodnocení

0x

Mám v paneláku dlažbu-sundané lino, pod ním dřevotřísková deska a písek-vše vybrané, nalitý beton a na něm dlažba. za celé roky si nikdo nestěžoval, že by bylo slyšet hluk a to já jezdím v bytě na vozíku nebo chodím o berlích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]