Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhadné rány a pohyb ve střeše rodinného domu

Od: evakryskova odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně naprosto čerstvé události. Stalo se to v noci (1:15 ) z 11.11. 2025 na 12.11. 2025. Probudilo mě silné škrábání nebo čvachtání a následné velmi silné rány v jedom rohu mé ložnice v prvním patře rodiného domu a stejně tak to probudilo i mou matku v přízemí. Rány byly opravdu hodně silné jako by se něco obrovského nebo někdo obrobský pohyboval po střeše nebo ve střeše domu. A pak se to rozběhlo střechou nebo po střeše za obrovského hluku a ran rozběhlo do středu střechy, kde už není nic jen trámy a zateplení a jakoby to zuřivě běhalo a skákalo všude možně po střeše nebo ve střeše. Otec chvíli chodil po přístupných půdách v mém patře, ale nic nenašel a pak hluk náhle ustal a až do 4:00 bylo ticho a pak sem ty rány na malou chvilku zaslechla znova, ale už byly slabší a pak zcela ustaly. Celé to bylo opravdu děsivé a nic takového se prostě v domě nestalo, i když jsme tady měli před lety kuny, ale proti těm je celý dům dokola pod střechou zabezpečený speciálními kovovými mřížkami, které už ty kuny nebyly schopné utrhat ani jinak zničit - to máme ověřené. Ještě mě napadá, jestli se tam nedostali havrani, ale ti v noci spí a havraní kolonie tu byla loni a to spali výhradně na stromech (samci jinde a samice jinde) a dům je nezajímal. A přítomnost kun už poznáme. Bylo skutečně náhlé, děsivé, hodně hlučné a obrovské, tudíž moc prosím o rozluštění této záhady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
12.11.25 10:59
hodnocení

3x

Kuna

Ano, kuna dovede udělat velký kravál.

host

ano, kočička našlapuje měkce,, pro stoku tiše dopadne, kuna dupe a běhá po střeše poměrně rychle, Pri doskoku odněkud to zaduní dost silně.Kočka nemá důvod lézt po střechách, hrabe se na zemi v záhonech. Kuna lozí po zdi a běhá po střechách kůlen, garáží a nízkých rodinných domů. nebo skladových hal

hodnocení

1x

Záhadné zvuky můžou způsobit různá zvířata.

Například: myši, potkani, kuny, kočky a nevím co ještě dalšího.

Chce to prohledat půdu a najít nějaké stopy, zbytky srsti, hovínka nebo cokoliv jiného, podle čeho se dá pak přesněji odhadovat.

Já jsem něco podobného zažil asi před třemi týdny, kdy mne v noci vzbudil hluk pod střechou. Dal jsem tam past na kunu a kameru a výsledek byl, že na kaměře byla pouze myš.

vernon
hodnocení

1x
Není třeba dlouho přemýšlet. Jen jedno zvíře dokáže dělat neskutečný hluk, jako když někdo po střeše stěhuje nábytek. Kuna...

olin
hodnocení

0x

V jaké výšce začíná střecha od země a jaký jste region ČR? Mohl to být např. rys na střeše a chytat netopýry*nevi* ,těžko říct, jedině pořídit 360-ti stupňovou kameru na komín, pokud se to bude opakovat. V noci v tichu je slyšet i vzdálenější věci, které za dne běžně člověk neslyší

hodnocení

0x
Píšete, že to máte zabedněné, ale stejně bych tam položil návnadu a fotopast.
Ony i když na bůdě blbnou jen kočky, tak to v noci dole zní, jako by na půdě skákal metrákový chlap.

evakryskova
hodnocení

Tímto všem děkuji za odpověď a příspěvek UKONČUJI, protože dané odpovědi považuji za dostačující.

A zároveň všem moc děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]