Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tahlovy zamek dvirek - alternativa

Od: jenjdukolem odpovědí: 7 změna:
Ahoj,
babicka me poprosila, abych se ji pokusil opravit skrinku se zalomenym klicem v zamku. Jedna se o starou skrinkou s tahlovym zamkem na Lob klic (viz foto).
Do skrinky se dostanu tak, ze prerezu tenke cepy pantu,l. Panty pak vymenim, to neni problem.
Nad cim ale uvazuju, je to, cim nahradit ten zamek. Ve dvirkach je totiz otvor na ten Lob klic. Googlil jsem a nasel jsem tahlove zamky pouze na "placaty" klic, ktery se bojim ze by se stavajicim otvorem kolidoval.
Napada vas, jak to elegantne resit, co za zamek koupit, abych nemusel narusovat stavajici dvirka?
Dekuju

Tahlovy zamek dvirek - alternativa
Tahlovy zamek dvirek - alternativa #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Odhaduju podle horní mezery mezi dveřmi a rámem skříně, ře by stálo za pokus zatáčit v mezeře a dveře povytáhnout (tak aby táhlo od zámku přeskočilo plech. Pak to samé uděláš dole a máš skříň otevřenou a můžeš demontovat nebo opravovat zámek. Ale chce to pracovat s citem a případně si nářadí oblepit, aby se neotisklo na nábytek.

Pak bych zkusil koupit v klíčové službě co nejpodobnější klíč a případně ho upravit tak, aby pasoval do zámku.

A nebo se zajdi poradit za nějakám stolařem nebo do prodejny s potřebami pro stolaře.

Alternativně bych zkusil dřevěný klínek. Z měkkého dřeva, tedy smrkový. Má tu výhodu, že se zaručeně omáčkne dřív než nábytek. A jde jich dát víc vedle sebe a tím tu sílu trochu rozložit. Akorát je třeba klínek strkat až vedle plechu.

hodnocení

2x

Dřív než začneš řezat panty, zkus jak pevně drží záda skříňky.

Z tý fotky mi to nepřipadá, že na klíči je profil. Pokud ano a není k sehnání zámek, možná by stálo za to zámek opravit a pořídit nový klíč.

Zámek (rovný)

zamiro.cz/...

Klíč (profil)

sezamcz.cz/...

hodnocení

2x
Naprosto klasickej nábytkovej rozvorovej zámek. Pravda, v současnosti se již takřka nepoužívá, ale je to on zamiro.cz/...
Taktéž k otevření almary není třeba řezat pant, stačí ji jen vytáhnout ode zdi a trochu zkřížit. Napřed třeba nahoře a pak i dole a jarmara je otevřena.

111®
hodnocení

0x

Ano odstavit a demontovat záda je správná rada. Pak demontuješ i zámek. Ten si vem do železářství.

hodnocení

0x

Do té mezery nahoře, zastrčit dva slabé plechy, malým páčidlem mezi plechy vyvynou sílu, aby se horní deska prohla o 2-3mm. Pak půjde otevřít horní část dveří, podobně i dole, půjde to nadzvednout.

Alespoň tak jsem to dělal já u skříněk, které měly dveře vevnitř skříně.

Podobně, jak píše pan Colombo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]