Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
potřebuji poradit ztrácí se voda v topení na budíku má být 0,8 0,9 bar a nahoře co je ventilek vždy když se trochu přitopí tak to zasičí a koukal jsem se trochu byl povolený má být povolený, nebo utažený zavřený jestli by zo mohlo být ono ta ztrátovost vody musím každý den dopouštět. Pod radiátorama je sucho
děkuji
a když budu měřit tlak v expancze musím vypustit vodu z topení nebo to jde změřit normálně než se udělá oheň?
Je potřeba za studené soustavy zavřít přívod k expanzomatu a vypustit vzduch mezi tím ventilem a expanzomatem. Pak změřit tlak na expanzomatu. Zde je popsán postup a parametry.
zavřít páčku co je na vodu co napouští do expancky a u ní je ventil ale ten jsem nikdy nepoužíval je červený a větší a tím odzvdušnit? Napustil jsem trochu vody do oběhu a nahoře zase sičel jako, když fouknu do vody a bublinky, ale voda nic neteče z ventilku. Po chvilce to přestalo a koukám na budík a šlo to nahoru myslím tlak. Když odvzdušnuji topení jde jen voda silný proud bez bublin vzduchu, jen čistá voda.
Jestliže odvzdušňovák (pojistný ventil) zasyčí, tak je potřeba soustavu odvzdušnit. Zřejmě máte automatický odvzdušňovák a v soustavě je vzduch. A pokud bude tlak klesat i nadále, musí to být někde vidět. Ta voda se beze stopy neztratí. Možná až bude odvzdušněno, nepůjde pak ven vzduch, ale voda. Záleží na nastavení tlaku na pojišťováku.
Jestliže je to automatický odvzdušňovák, tak ten působí částečně i jako pojistný ventil. Jinak pojistný ventil by měl být před expanzomatem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.