Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Folie nebo sáčky do vakuovačky potravin

Od: id odpovědí: 4 změna:
Zdravím. Prozradíte kde nejvýhodněji nakoupit folii nebo sáčky do vakuovačky? Dostala jsem novou a dosud používané obyčejné sáčky do mrazáku nebere. Chce pouze silnější s jednou vroubkovou stranou. Kde nakupujete vy? Děkuji id.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Teké zdravím. Používám vakuovačku z LIDLu již delší dobu. Na počátku též proběhly testy různých folií a sáčků, až nakonec zvítězily PE - sáčky na tlačenku 160 x 550mm, silné 50 mikronů (je to na balení napsané). Uvedený sáček půlíme, zavaříme jednu stranu, lihovým fixem popíšeme druh a datum, vstup důkladně rozmačkáme (tudy je vysáván vzduch), zase trochu porovnáme, vložíme potravinu, a zavakuujeme. Sáčky jsou dostupné ve většině supermarketů.

Vroubkované folie jsou silnější a náročné na pečlivé očištění a srovnání svařovaných ploch. Někdy se to nepodaří dodržet a potom se dovnitř netěsností prosaje vzduch a potravina se po nějaké době v mrazáku mění - maso na povrchu zbělá = vysuší se. Při poslední revizi jsem objevil maso s datem před dvěma lety a bylo beze změny.

hodnocení

2x

Mám z Lidlu Silcercrest (snad je to správně) fólie kupuji v lidlu v akci nebo v kauflandu. JInak zkoušel jsem BEZ vakuování obyčejné mikrotenové a šli zavařit.

Jinak ty fólie zatavím, požadovanou délku odstřihnu z role volý nezatavený konec ohrnu, vložím co je potřeba vakuovat. Ohrnutý konec dám zpět a vakuuji. Ze začátku se moc nedařilo bylo dost zkoušek než jsem postupně přišel jak na to, když se v místě sváru podaří znečistit - utřu pap.utěrkou a pak ještě raz, druhou navlhčenou alpou, stačí na to a drží to pak!

id
hodnocení

Děkuji moc za bezvadné odpovědi. Jsem ráda, že nejsem takové nemehlo, které zkouší jak na to. Vakuovačka stará 25 let dodnes je funkční, je jí jedno jaký sáček, ale i při odsání vzduchu je potravina uvnitř mírně namrzlá.
Obaly na tlačenky vůbec neznám, také vyzkouším.
Vakuovačka má i 3 redukce a hadici na vakuovàní sáčků s ventilem. Používáte tuto funkci? Je to v něčemu? Sáčky bych koupila, ale aby zde neležely netknuté. Děkuji id

id
hodnocení

Fakt nikdo nepoužívá u vakuovačky sáčky s ventilem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]