Nejste přihlášen/a.
Teké zdravím. Používám vakuovačku z LIDLu již delší dobu. Na počátku též proběhly testy různých folií a sáčků, až nakonec zvítězily PE - sáčky na tlačenku 160 x 550mm, silné 50 mikronů (je to na balení napsané). Uvedený sáček půlíme, zavaříme jednu stranu, lihovým fixem popíšeme druh a datum, vstup důkladně rozmačkáme (tudy je vysáván vzduch), zase trochu porovnáme, vložíme potravinu, a zavakuujeme. Sáčky jsou dostupné ve většině supermarketů.
Vroubkované folie jsou silnější a náročné na pečlivé očištění a srovnání svařovaných ploch. Někdy se to nepodaří dodržet a potom se dovnitř netěsností prosaje vzduch a potravina se po nějaké době v mrazáku mění - maso na povrchu zbělá = vysuší se. Při poslední revizi jsem objevil maso s datem před dvěma lety a bylo beze změny.
Mám z Lidlu Silcercrest (snad je to správně) fólie kupuji v lidlu v akci nebo v kauflandu. JInak zkoušel jsem BEZ vakuování obyčejné mikrotenové a šli zavařit.
Jinak ty fólie zatavím, požadovanou délku odstřihnu z role volý nezatavený konec ohrnu, vložím co je potřeba vakuovat. Ohrnutý konec dám zpět a vakuuji. Ze začátku se moc nedařilo bylo dost zkoušek než jsem postupně přišel jak na to, když se v místě sváru podaří znečistit - utřu pap.utěrkou a pak ještě raz, druhou navlhčenou alpou, stačí na to a drží to pak!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.