Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Folie nebo sáčky do vakuovačky potravin

Od: id odpovědí: 2 změna:
Zdravím. Prozradíte kde nejvýhodněji nakoupit folii nebo sáčky do vakuovačky? Dostala jsem novou a dosud používané obyčejné sáčky do mrazáku nebere. Chce pouze silnější s jednou vroubkovou stranou. Kde nakupujete vy? Děkuji id.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teké zdravím. Používám vakuovačku z LIDLu již delší dobu. Na počátku též proběhly testy různých folií a sáčků, až nakonec zvítězily PE - sáčky na tlačenku 160 x 550mm, silné 50 mikronů (je to na balení napsané). Uvedený sáček půlíme, zavaříme jednu stranu, lihovým fixem popíšeme druh a datum, vstup důkladně rozmačkáme (tudy je vysáván vzduch), zase trochu porovnáme, vložíme potravinu, a zavakuujeme. Sáčky jsou dostupné ve většině supermarketů.

Vroubkované folie jsou silnější a náročné na pečlivé očištění a srovnání svařovaných ploch. Někdy se to nepodaří dodržet a potom se dovnitř netěsností prosaje vzduch a potravina se po nějaké době v mrazáku mění - maso na povrchu zbělá = vysuší se. Při poslední revizi jsem objevil maso s datem před dvěma lety a bylo beze změny.

hodnocení

0x

Mám z Lidlu Silcercrest (snad je to správně) fólie kupuji v lidlu v akci nebo v kauflandu. JInak zkoušel jsem BEZ vakuování obyčejné mikrotenové a šli zavařit.

Jinak ty fólie zatavím, požadovanou délku odstřihnu z role volý nezatavený konec ohrnu, vložím co je potřeba vakuovat. Ohrnutý konec dám zpět a vakuuji. Ze začátku se moc nedařilo bylo dost zkoušek než jsem postupně přišel jak na to, když se v místě sváru podaří znečistit - utřu pap.utěrkou a pak ještě raz, druhou navlhčenou alpou, stačí na to a drží to pak!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]