Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost elektrocentraly?

Od: paboz® odpovědí: 4 změna:

Zdravim mistni komunitu.

V elektro jsem laik,potreboval bych poradit s vyberem elektrocentraly .Pouziti pouze pri delsim vypadku proudu.Napojeni mrazak,lednice a plyn.topeni. to by byla priorita.dival jsem se na stitky u mych spotrebicu.

Lednice ma uveden proud 0,5 A objem 155 L

Mrazak ma uvedeno 100W

Plyn kotel s cerpadlem 15W

Laicky jsem nahlidnul na nabidku.Napr. allegro.cz/...

Nebo allegro.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

yarda1
hodnocení

0x

Něco takového jsem hledal (a nenašel) v příčurce "72 HODIN" co se teď zdarma rozdávala. Třeba pokud je potřeba zálohovat něco s motorem, dá se předpokládat, že motor při zapnutí může vyžadovat větší výkon než když už běží.

Přemýšlel jsem (čistě teoreticky, zatím to nenastalo a doufám, že nikdy nenastane), jak v případě delšího výpadku elektřiny co nejlevněji zajistit aspoň nejnutnější fungování bytu - aby plynový kotel topil a nemuseli jsme mrznout. Případně aby se v létě nezkazily léky co jsou uložené v chladničce a jsou choulostivé na skladovací teplotu.
Napadlo mne koupit nějaký měnič 12Vss/230V, 50Hz do auta, auto přistavit k oknu, hodit dlouhou prodlužku, kotel zapojit k měniči a auto nechat brblat na volnoběh.
Co se týká ekologie, asi by to bylo ekologičtější než nechat běžet nějakou elektrocentrálu (malé elektrocentrály patrně nemají katalyzátor) a i tišší.
Zajímá mne jen, jestli to napadlo i někoho jiného a jestli to někdo dotáhnul až k praktickému použití.
Ptal jsem se na to na různých poradnách, ale odpovědi k věci jsem se nedočkal.

trtr
Zdravím, tak fungovat to bude, ale ta spotřeba.Navíc pokud bude opravdu krize, nejbližší sousedé po chvíli nebudou jako ti co obvykle znáte -> strach, panika,... (auto vám seberou atd).
Všichni bychom se měli ptát, proč jsme "dovolili", že situace, resp. úroveň bezpečnosti, tak rapidně klesle? Každý den nás beztrestně straší válkou a dalšími věcmi. Místo toho abychom šli kupředu, tak se vracíme tzv. na stromy.

riva
hodnocení

0x

Ze stejného důvodu jsem začal s elektrocentrálou a přes baterii + měnič skončil u plné fotovoltaiky. Pokud to dispozice umožňuje a jsou odborné znalosti, vyhnul bych se slepým cestám.

Elektrocentrála vyžaduje údržbu, když nebude používaná, tak bude problém se startem.

A nebo si pořídit elektromobil s funkcí v2l a můžete spotřebiče živit z něj. Takové MG4 dovoluje tahat až 7 kW z 64 kWh baterie.

coll
hodnocení

0x

Stačí menší s výkonem cca2000W. Já mám velkou třífázovou centrálou zálohovaný celý dům, není to sice automaticky, při výpadku jdu vypnout hlavní jistič, dalším spínačem připnu centrálu. Pak nastartuji a vše funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]