Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateka kolem kominu

Od: lukaslukas odpovědí: 12 změna:

Dobry den klempir nam oplechoval komin a presto do stavby porad zateka a nevime kudy!folie byla prozezana do X jak se to dela..

mezi kominem a plechem je malinka skvira to je ko?nebo se to nejak silikonuje?klemir tam nedal nic?No a folie ze spodu se jeste nejak lepi ke kominu?

Dekuji za radu!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

ale on to musí udělat podle ČSN jak je to na obrázku.

nechat předělat, nepatlat silikonem, gumoasfaltem, utěsňovat čímkoliv. Uvědomte si, že plech je přidělaný na latích pevně. Komín se pohybuje nahoru i do stran. Kde to povolí?

hodnocení

0x

dejte foto komínu, oplechování. Udělal ho dvojité? nebo to odfláknul?

doplněno 21.07.10 20:57:

takto?

tady takto?

Zateka kolem kominu
lukaslukas
hodnocení

Ne dvojte urcite neni!

raadek*
Staci to utesnit silikonem na okna a spary. Hlavne musi byt odolny proti povetrnostnim podminkam. R.
lukaslukas
hodnocení

Opravdu?Nemam radeji zavolat jineho klempire at to opravy?silikon nevydrzi vecne a pak muze byt problem!:?

hanher*

Já bych jiného klempíře nevolal.

Pozval bych si na kobereček toho, kdo to odfláknul, ať si to opraví.

lukaslukas
hodnocení

navic plech do kominu pritloukl obyc hrebikama takze to v dutych tvarovkach samozdrejmne nedrzi!

raadek*
To zalezi na vas jestli to nechate přeplechovat. Uz jsem par kominu videl a budto byla spara utesnena cementem, gumoasfaltem nebo silikonem. Silikon par desitek let vydrzi. R.
doplněno 21.07.10 21:32: No jestli tam namlatil hrebiky, tak radeji pozvěte jineho klempíře. R.

patronka*
hodnocení

0x

Střešní tmel.Vyzkoušeno, funguje, nezatéká.

Zateka kolem kominu #2
lukaslukas
hodnocení

Jak muzu jeste zajistit komin pod strechou?folie byla rozrezana do X ale otvor je o neco vetsi!navic nebyla vlozena pod plech!Takze kdyz snih,voda podfoukne pod kridlici voda stece po folii za komin!Napadl me okapovy zlabek?nebo cim se muze ze spodu folie ke kominu prilepit?

tesyk*
hodnocení

0x

Mě to také trápilo několik roků, hlavně v zimě, když byl kolem navátý sníh a teplem od komína pomalu roztával. Nakonec jsem ten komín obložil hliníkovým plechem a je klid.

Zateka kolem kominu #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]