Dobrý den, nechávám si vyměnit střední krytinu za satjam rapid Deluxe, včera mi přivezli krytinu obalenou strečkou a poskládané na dřevěných hranolech. Chci se zeptat kde a jak to mám uskladnit, pod plachtou nebo nechat tak, ten řemeslník co mi to bude měnit to tak říkal že vymění tento listopad nebo brzo z jara, to se ještě neví. Poraďte prosim
satjam.cz/... " Při skladování delším než 2 týdny je nutno odstranit z výrobků ochrannou folii a jednotlivé díly krytiny proložit tak, aby byla umožněna volná cirkulace vzduchu mezi jednotlivými díly a vyloučit kondenzaci. Při nedodržení těchto pravidel hrozí vznik bílé koroze." Celkově jsou ty podmínky krutopřísný. Výrobce se sichruje proti všemu.
lll
A to až bude na střeše, jak vyloučíte kondenzaci? Super krytina, to se snad na střechu ani nehodí, ne?
OK, tak to asi píše výrobce, ale když to vyrobí, uloží na expedici, převeze do velkoobchodu, tam to čeká na zákazníka, ten to odveze na stavbu, pak přijdou řemeslníci...
To je určitě skladování déle, jak 14 dní.
fik
Milane, to asi platí pro nějakou paletu kusových trapézů, někde v Baubau (kde to mají beztak roky naskládané na sobě). Solidní klempíř změří střechu a v Satjamu mu to dle toho naformátujou na přesné délky, aby bylo co nejméně kusů. Na stavbě už se jen skládá dle kladečáku. Tam určitě nikde není prostoj 14 dní a když jsou plechy v pohybu, není to skladování.
fíku,m jasně, je to podle kladečáku. Ale i standardní rozměry jsou ve skladech stavebnin a podobně. Takže těch 14 dní je jen alibistický čas.
fik
No, ale asi ví proč. Ta bílá koroze na střeše fakt nepotěší. Přitom na funkci zinkové vrstvy to vliv nemá. Ale vysvětlujte to paní domácí.
km
nějak mi to nesedí. předpokládám, že satjam je zvrchu lakovaný, ale bílá koroze je něco, co se vytváří na pozinkovaném nelakovaném povrchu, takže pokud je to lakované jen zvrchu, možná to zespodu lakované nebude a tam bilá koroze asi ničemu nevadí, když je to jen estetická záležitost, která ve výsledku nebude vidět
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.