Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uskladnění střešní krytiny jak

Od: norbert odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, nechávám si vyměnit střední krytinu za satjam rapid Deluxe, včera mi přivezli krytinu obalenou strečkou a poskládané na dřevěných hranolech. Chci se zeptat kde a jak to mám uskladnit, pod plachtou nebo nechat tak, ten řemeslník co mi to bude měnit to tak říkal že vymění tento listopad nebo brzo z jara, to se ještě neví. Poraďte prosim

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nechat tak. Jen aby někdo mechanicky nepoškodil plech, třeba skákání dětí.

(takto měl zákazník uschovaný Satjam deset let. Jen paleta schnila.)

norbert
hodnocení

Děkuji za radu, a nebude vadit vlhkost ze země, když to mám položené 10cm nad trávou? A sníh? Nechci aby to to korodovalo.

Střešní krytina, aby se poškodila od vlhkosti? Tráva pod tím zežloutne a zvadne.

Opravdu dotaz myslíte vážně?

Myslím, že je to plechová krytina - plech v principu rezne, pokud se poruší povrchová ochrana.

fik
hodnocení

0x
satjam.cz/...
" Při skladování delším než 2 týdny je nutno odstranit z výrobků ochrannou folii a jednotlivé díly krytiny
proložit tak, aby byla umožněna volná cirkulace vzduchu mezi jednotlivými díly a vyloučit kondenzaci. Při nedodržení těchto pravidel hrozí vznik bílé koroze."
Celkově jsou ty podmínky krutopřísný. Výrobce se sichruje proti všemu.
lll
A to až bude na střeše, jak vyloučíte kondenzaci?
Super krytina, to se snad na střechu ani nehodí, ne?

"skladování delším než 2 týdny"

OK, tak to asi píše výrobce, ale když to vyrobí, uloží na expedici, převeze do velkoobchodu, tam to čeká na zákazníka, ten to odveze na stavbu, pak přijdou řemeslníci...

To je určitě skladování déle, jak 14 dní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]