Dobrý den, po rekonstrukci podkroví, kde předtím nebyla žádná koupelna, máme problém s tlakem vody TUV. Dole ve sklepě na expanzní nádrží jsem nastavil tlak 3,5 baru. Voda od tud vede 25 metru trubek s odbočkami do dvou koupelen az do podkroví s převýšením 8-9 metrů. Voda teče slabě. Trubky jsou v mědi pravděpodobně 22mm průměr, voda se tahá ze studny. Myslite, že má smysl i nadale zvyšovat tlak nebo se spokojit s tim co je? V paneláku jsme byli zvykly na jiny proud vody, ale nikdy jsem nevěděl skutečný tlak. Potažmo není problém v expanzní nádrží? Rád doplním další informace. Chce to asi vidět.
Těch 3,5 baru je spínací, nebo vypínací tlak? Na těch 9 m výśky se cca bar ztratí. Záleží také, jaké a kde máte čerpadlo. Zvlášť ty kompaktní vodárny s jednostupňovým čerpadlem už stejně o moc víc často nedají. Jinak samozřejmě po zprovoznění bývá potřeba vyčistit sítka na bateriích.
mareko
Kdyz pustim vodu, tak expanzní nádrž se zastaví na 3,5 baru, výš nejde. Vzdycky tlakuje do teto hodkoty. Sitky jsem i vyndal a trošku lepší.
Takže je to horní tlak. Problém budete mít spíš při spodním tlaku. Pokud je nyní třeba 2,5 Bar, tak v patře už máte jen 1,5 Bar, a to je dost málo. Rozpětí tlaků lze snížit, samozřejmě za cenu, že čerpadlo bude častěji spínat a poběží kratší dob. Napsal jste typ nádrže, ale ne čerpadla a tlakového spínače. Existují digitální tlakové spínače, u nich si oba tlaky můžete nastavit komfortněji.
mareko
Problem je, ze netuším, jake je ponorné cerpadlo ve studni, ale vim ze ho řídí jednotka mawe hh3.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.