Ostrovni FVE - lze využít pro přitápění přímotopy?
Od:tmodpovědí:2změna:
Jak na střechách přibývá FVE, tak mi pořád vrtá hlavou jít do nějaké ostrovní skládačky s využitím v domácnosti. Dřív jsem uvažoval o akumulaci do bojleru od jara do podzimu, ale jelikož mám kombinovaný bojler a topí se u nás prakticky od září do května, návratnost by byla poměrně dlouhá. Četl jsem nějaké další články a napadlo mě, jestli by to nešlo využít třeba pro přitápění přímotopy (teplomety) aspoň v období například březen - říjen? Když to bude bez baterie, nevadilo by, kdyby se to používalo třeba jen přes denní světlo. Nebo na využití pro pračku... Je něco takového reálné s ostrovní FVE bez baterií? Jsou to jen úvahy, tak mě hned nekamenujte. Myslím, že by to zvedlo komfort bydlení a 25 tisíc za nějakou skládačku zase není tolik.
Místo topné spirály boileru klidně může být topná spirála (hloupého) přímotopu. Ale jinak je to dost hloupost, protože přes léto jde vyrobit nejvíc a u vás by to zahálelo. Snad vybrat systém s přepínáním a když bude nahřátý boiler, tak se to přepne na přitápění.
Na pračku zapomeňte. To už musí být ongrid, nebo ostrov s baterií.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.