Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezavé nosníky stropu ve sklepě

Od: kuchitoo® odpovědí: 7 změna:
Zdravím,
Snažím se postupně začít řešit starý rodinný domek. Ve sklepě jsem narazil na nosníky v tomto stavu. Dva roky zpět jsem měl na baráku pozvaného statika, prolezl to od sklepa po střechu s tim, že dům je v pořádku. Na sklep si pamatuji rikal, že krása, suchý sklep, ale o nosnicích si bohužel nepamatuji nic.
Sklep měl při povodních tak 50 cm vody. Po obvodu je aktuálně stale vlhký, zejména snad proto, že se tam pořádně nevětralo. To jsem teď změnil, tak uvidíme. Ale nejvíc mě aktuálně trápí ty nosníky, pomůže v aktuálním stavu ještě obrousit rez a natřít něčím proti korozi? Sklep ma rozměry zhruba 2.6 x 5.2m
Díky za odpovědi.

Rezavé nosníky stropu ve sklepě
Rezavé nosníky stropu ve sklepě #2
Rezavé nosníky stropu ve sklepě #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

1x
ano, obrousit, natrit a vetrat. klidne spat.
km
ja pouzil ocelovy kartac na flexe (doporucuju respirator) a natrel zakladovkou

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, je to povrchová rez, která nemá vliv na pevnost nosníku a tak s ní můžete naložit (očistit, natřít) - a udělejte vše pro to, aby se ve sklepě větralo a to nejlépe průvanem, který je zdarma. Vlhkost není pro barák zrovna to nejlepší. Zdravím!

0rion
hodnocení

0x

Koupil bych nějaký zastavovač koroze, nejlevněji vychází Fest primer, a ocelové věci nahrubo očistil dráťákem a natřel.

lll
hodnocení

0x
Ty íčka ve sklepě vůbec neřešte, jestli vám esteticky nevadí. Možná jsou to i kolejnice. Ty proreznou až vy tu dávno nebudete, jestli vůbec někdy. To není auto jezdící celou zimu v soli.
Například, mám železnýma pětkama sítěma do betonu na zahradě ohraničenou část, zastrkané do trávy/země špicema, už 26let, a ono nic. Orezlo to jen zvenku, pořád to má 5mm, i v zemi. Myslel jsem původně že si to železo vezme příroda dávno zpět, a ona ne.

kolik
hodnocení

0x

Očistit od rzi a natřít barvou Alkyton antikorozní barva.

colorshop.cz/...

olin
hodnocení

0x

Řešil jsem podobný problém, stačí povrchovou rez odstranit ocelovým kartáčem nebo copánkovým kartáčem na úhlové brusce(doporučuji použít ochr. brýle, štít), otřít hadrem namočeným do ředidla(ideálně nitro-aceton) a natřít Hammerite(vyrábí se v hodně odstínech, ve spreji 400ml, malé piksličce 0,25 litru, větší 0,7 litru nebo 2,5 litru). Tu Hammerite tam mám devátým rokem(v relativním suchu, drží dobře, moc jsem se s tím nemazlil)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]