Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž nástěnné vodovodní baterie

Od: km odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
něco jsem nastudoval i zde v poradně u starších dotazů, ale stejně se potřebuji poradit ohledně montáže nástěnné baterie. Nástěnný komplet je usazen 28–30 mm pod obkladem (každá strana jinak hluboko), ale jinak je vodorovně.

1/ musím použít etážky? pokud ne, musím použít nějaké prodloužení které redukuje vnitřní průměr potrubí (protože etážky ho vlastně redukují) nebo redukované být nemusí?
2/ jak utáhnout mosazné prodloužení, když nemám stupňovitý klíč, inbusem?
3/ jak zajistit, aby u matic baterie nebyl vidět závit a rozety byly hned u matice? instalatér mluvil o uřezání na míru, ale nepřijde mi to jako dobrý nápad vzhledem k (ne)přesnosti dosedací plochy k těsnění. na druhou stranu jsem v obchodě viděl jen prodloužení v délkách po centimetrech
4/ smí se matice dotýkat rozety? (v návodu k baterii píšou že nesmí, ale jinak v návodu žádné užitečné informace nejsou)
5/ je problém, že je každá strana kompletu jinak hluboko?
6/ pokud nepoužiju etážky, kolik musí prodloužení trčet před obklad, je nějaký univerzální rozměr?
7/ pokud nepoužiju etážky, jak se jmenuje to prodloužení, které mám použít? vzhledem k tomu, že by mělo končit vnějším závitem a ne vnitřním jako běžné prodloužení

děkuji!
taková jednoduchá věc a tolik otázek :-D

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1/ Použijte etážky. Lze pochybovat o tom, že jsou vývody tak přesné, že by nevzniklo pnutí a nejspíš nemáte k dispozici soustruh k vytvoření dosedací plochy.
2/ Prodloužení utáhnete inbusem, kusem materiálu nebo rukojetí hasáku.
3/ Instalatér má pravdu. Existují etážky s dlouhým vnějším závitem, který se dá zkrátit. Když to ale budete pakovat koudelí, tak centimetr vyrovnáte i bez řezání.
4/ Upozornění v návodu je na úrovni zákazu sušení kočky v mikrovlnce. Je přece jasné, že to musí těsnit.
5/ Rozdílnou hloubku trubek musíte vyrovnat prodloužením a etážkami. Rovinu zkontrolujte pravítkem.
6/ Viz 1
7/ Redukovaný dvojnipl, neboli vsuvka. Nemá ale dosedací plochu. Lepší bude použít etážky s malým vyhnutím.

Doplnil bych - k bodu 1) v prvé řadě změřte rozteč vývodů, předpokládám že jsou dělané na etážky takže pak jedině na etažky.Řešilo se tu nedávno ...

3) - u etažky se zkracuje ten 1 /2 " závit,neřešíte pak dosedací plochu

4) matice se dotýkat smí, nesmí se opírat

5) co chcete měřit pravítkem? Rovinu vodorovnou i vůči zdi vodováhou

7) mosazné vsuvky obvykle dosedací plochu mají,případně se dají použít vsuvky pro Eurotis

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]