Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Je správný postup u pravděpodobně možná více než 20 let staré vodovodní baterii, kuli výměně těsnění - kapkám u převlečné matice.
Nastříkat wd-40 na povolení matky, aby se neprotočil spoj v umakartu ve stoupačkách který spojuje vodovodní baterii s hadicemi, od přívodu vody.
Nebo je lepší použití vazelíny či jiné řešení?
Děkuji.
Na webu sem se dočetl že pro zatvrdlé staré vodovodní baterie je vhodné je uvolnit wd-40 převlečnou. Jinak mi instalater to zkoušel sundat a říkal že potřebuje někoho aby se spojení ve stoupačkách které přidržuje vodovodní baterii neprotočila.
Sám sem si uvolnil pomoci wd-40 přepínačí páčku na ramínko a sprchu.
Když víte jak na to, poradil Vám i instalatér, proč to tak neuděláte?
Já to vždy povolil kvalitním klíčem.
Nejsem si jist jestli je to vhodné řešení, to povolit klíčem a riskovat protočení závitu za stěnou, včem je wd-40 na převlečnou matku vodovodní baterie horší?
Když jste tam měl toho instalatéra, který říkal, že potřebuje někoho druhého, kdo by to podržel z druhé strany, proč jste to teda nepodržel? WDčkem mě teda ještě žádnou převlečnou matici u baterií fíkat nenapadlo, fungovat to samozřejmě může, jen jsem si pomohl vždy nějak jinak.
Podržet z druhé strany, jinak to ani nejde ale stejně si s tím pravděpodobně hnete takže počítejte že budete potřebovat těsnění i z druhé strany. Otázka je jak to na druhé straně je připojené dělali se různé varianty, dopojení hadičkamy (ploché tešnění) nebo přímo pokračuje zástřih a pak plast (napakováno) případně je tam převlečná matice na plastu (ploché těsnění).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.