Nejste přihlášen/a.
Ahoj, koupila jsem si šaty a v obchodě jsem si nevšimla černého flíčku (asi od nějaké barvy?). Nejde to vyprat..Vracet šaty nechci, obchod mám z ruky a navíc nebyly ani drahé...Máte vyzkoušený nějaký přípravek, kerý by mohl zabrat a přitom nevyžrat barvu? Látka je 100% bavlna a měla by se prát jen ručně a na 30 DĚKUJI!
Luck. Těžko radit. Jakou barvu mají šaty? Lze použít savo nebo jiný odbarvovač? Víš, jestli ten flíček je fakt malý, a je na nějakém místě, které není tolik na očích, tak ho tam nech .
Šaty jsou tmavě růžové, takže odbarvovač asi nehrozí...bohužel flek je zrovna, jak na potvoru, vepředu...ale věšet se z toho nebudu...Jen kdy by někdo náhodou věděl, jak ho dostat pryč, budu ráda
Lucko, postup je tento: jen to místečko zabarvené odbarvit a pak v papírnictví koupit nevypratelný popisovač na textil příslušné barvy se slabým hrotem a lehkými krátkými škrtanci po vyběleném místečku skvrnu zaretušovat. Po vyprání se to musí někdy obnovit. To odbarvení udělej na špejli namotaným kouskem vaty namočeném v Savu, vatičku přiměřeně odmáčnout aby z ní moc neteklo a jen zabervený flíček mírně zvlhčit a nechat půl dne působit a pak v ruce ve vlažné vodě vyprat. Pokud skvrna bledne, tak Savo opakovat. Pokud to nepomůže, nažehlit nějakou ozdůbku.
Díky, fakt čumím, jak se může chlap vyznat v takových věcech I když fixu seženu max. červenou, ale neva
Ještě mě napadlo, že má mamka v šupleti takové ty kamínky, kdy se do látky propíchne důlek, vloží se kamínek a důlek se s kamínkem zachytí takovýma háčkama..jen nevím, jestli bych látku akorát nepoškodila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.