Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat takové světlo nad dvěře?

Od: svetlodokoupeln odpovědí: 13 změna:

Nevíte jaký slovní spojení hledat, když hledám takovýto světlo? Mělo by jít připevnit nad dveře u koupelny a hlavní rameno by mělo být otočné. Z toho důvodu, že zrcadlo je na obr. vlevo, tedy jak se vejde dveřma do koupelny tak vpravo. Když bych měl světlo neotočné, které je jen v jednom bodě, byd bych ho mohl natočit, ale nepohybovalo by se jak v ramenu na obr., tak neuvidím dozadu na záda a dopředu, a doleva, viděl bych jen doprava. Proto chci otočné světlo, ale na stěnu. 220/230V. Pokud možno co nejlevnější. To stínítko by tam být spíš nemělo, místo něho prostě žárovka.

Obrázek níže.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

Svítidlo s pantografickým ramenem, svítidlo s výložníkem na zeď, polohovatelné svítidlo na zeď.

Ovšem do koupelny je třeba minimálně IP44 a to žádné takové plnit nebude, protože se do koupelen toto nedává.

Ale když se hledá venkovní, tak se najde

svet-svitidel.cz/...

svetlodokoupeln
hodnocení

Aha, díky. Tak to by muselo být statické, takže bych to musel spíš umístit nad sebe do správné výšky. Aha, takže to bude v zoně 1. Už za komoušů nám nainstalovaly světlo do vzdálenosti 47-50 cm od vany a fotr pak dal ještě lampičku nad umyvadlo do vzdálenosti 20 cm. Ale obě jsou nekrytá svítidla (ze sv. na stěně jsem sundal mléčný kryt). Světlo na ramenu bude 48-50 cm od stěny, a asi 48-50cm od hranice zony 0, tedy zona 1.

111®

minimum od vany a umyvadla je 60cm do boku

svetlodokoupeln
03.11.25 10:51
hodnocení

Kde sehnat takové světlo nad dvěře?

hodnocení

0x
Můžete vybírat
google.com/...

svetlodokoupeln
hodnocení

Zaujalo mě toto svítidlo, bohužel je hodně neefektivní, nízké ra, ekvivalent 85W žárovky, přitom bych potřeboval eqvivalent 150W. Ale je to zajimavě vymyšlené, kdyby se to dalo zboku, tak to nemusí člověk otáčet tím ramenem, jenže je extrémně slabé. Asi taky svítí dolů. To by spíš chtělo trubici. Nevím kde by se toto vyměňovalo a asi by bylo dražší.

Brilagi - LED Kou/...

Takže něco takového, ale silné s možností, aby svítilo pod úhlem, čili ne dolů, by bylo lepší, ale zase asi vyšší spotřeba, ale tak by se nezapínalo vždycky, ale jen když je nutnost.

Kde sehnat takové světlo nad dvěře? #2

svetlodokoupeln
hodnocení

Už to mám asi vyřešeno. Nejlevnější světlo co jsem našel je za 560 KS s paticí E27 a max. 60W příkonem.

Globo - Nástěnné /...

Tyto světla bych ale musel namontovat dvě, jedno aby mi svítilo nahoře ze stěny, která není vlevo na obr. ale je vpravo když vstoupím do koupelny. Tj. nad umyvadlem. Druhé by bylo za mnou nad těmi dveřmi a svítilo by mi na záda (musím to tedy vytočit už při montáži). Ještě tam hrají roli zrcadla, aby ty světla neoslňovaly tak musí být dost nahoře. A budu muset sehnat lištu, abych přivedl kabel k té jedné, a aby měly společný vypínač. Protože vypínač tam není, tak bych to musel asi vést lištou do vypínače (změnit aktuální vypínač za vypínač pro dvě světla). Doufám, že to není zapouštěcí, myslím že ne.

Kde sehnat takové světlo nad dvěře? #3

Nerozumím.

Píšete " ... přitom bych potřeboval eqvivalent 150W ..." a teď vám vyhoví "... Nejlevnější světlo co jsem našel je za 560 KS s paticí E27 a max. 60W příkonem".
Jakých KS? Kč?

A co těch 150 a 60 W? viz @111 - patice bakelit nebo keramika?

svetlodokoupeln
hodnocení

No eq. 150W se snad vleze do 20 nebo kolik 20 W LED? 100 W žárovka, kterou občas svítím u postele je slabá. Proto 100W vnímám jako slabé. Ostatní 560 Kč, 2 KS jsou nutné. Materiál sklo, kov, víc nevím. 560 Kč nebude keramika.

111®
hodnocení

0x

jakou to má patici? Bakelit nebo keramika?

svetlodokoupeln
hodnocení

Píšou materiál kov, sklo. Že by patice z kovu? 560 Kč. Ne ks. Ks nutné 2. Ale tak 20-25 W pro LED by mohlo stačit ne? Já určitě potřebuju silné světlo.

No - ono se 20W LED patice opravdu hodně hřeje - zvlášť jestli to bude E14 ...

Dal bych ty světla dvě, když už jsou tak levné - každé s polovičním příkonem - ale na to už jste přišel sám.

LED zdroj s velkým příkonem má velkou baňku ... aby se vám do svítidla vůbec vešla a také nečouhala ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]