Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
poškodilo se mi jedno boční sklo u krbové vložky viz.foto , problém je , že ta delší hrana (poškozeného bočního skla )která navazuje na prostřední sklo je pod ůhlem , objednat sklo na míru není takový problém , ale zkosení celé té delší hrany mi nikde nechtějí udělat ,co s tím za jakoukoliv radu budu vděčný . Díky.
Rozměr toho bočního skla (o ,které mi jde) je : šířka : 74,5 mm , délka . 309 mm a tloušťka 4 mm.
Určitě to výrobce nějak vyrobil a měl na to stroje. Prostě se musíte ptát více sklenářu zda to dokáží.
To je takový typický problém , kdy lidé chtějí něco speciálního a pak je problém se servisem. Příště budete chytřejší a pořídíte si vložku s rovným standartním sklem.
To jste mne trochu překvapil, o kalení žáruvzdorného skla slyším poprvé. Nejsem odborník v tomto oboru, ale vždycky jsem si myslel, že kalení skla se dělá především z bezpečnostních důvodů, aby při poškození neprasklo na velké a nebezpečné díly, ale aby se rozsypalo na malé neškodné úlomky. V krbové vložce by podle mě takovéto sklo bylo nebezpečné, když praskne, nic se nestane, s prasklým sklem krb funguje dál, ale když se rozsype na tisíc kousků, může to způsobit požár bytu. Nejkvalitnější žáruvzdorná skla se dělají z čistého SiO2 (křemenné sklo), který pokud vím žádné kalení nevyžaduje.
Co vím, tak se akorát kalí sklo pod kamna.
Asi ta práce navíc a úklid okolo. Buď si za to člověk řekne cenu, za kterou se mu to vyplatí udělat i s tím úklidem a dalšími věcmi - a pak je zákazník naštvaný, že zaplatí za takovou blbost takovou pálku, nebo si řekne cenu přiměřenou představě zákazníka a pak je naopak naštvaný on, že ztrácí spoustu času a práce za blbosti, které mu nikdo nezaplatí. Tak je nejlepší říct, že to nedělám a nemám na to profi vybavení.
Jestli si to zákazník ručně ošudlá ve svém vlastním volném čase je už jeho věc.
První nabídka na google: krbové-sklo , kde vám žáruvzdorné sklo nařežou na míru, nabízí broušení hran, tak je zkuste oslovit.
Hrany skla se dají zbrousit obyčejným brouskem na kosu (karborundum brousek, za korunu kousek, jak se dřív říkalo, dnes spíš za pade hornbach.cz/... ), ale doporučuju hodně oplachovat, protože jinak to jemně držené sklo (~piliny) vleze všude.
A to sklo samozřejmě nějak rozumně upnout u toho broušení, ať se to neprohýbá po celé ploše. třeba přes složené noviny mezi dvě prkna, není nutno moc utahovat. Brousit lehce, dlouhými tahy šikmo podél hrany.
Ideálně si to nejdřív zkuste na kusu toho původního poškozeného, jestli vám to půjde. Ale ono to není žádný velký problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.