Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Do čeho zabalit výrobky ze zabijačky

Od: popoka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se prosím zeptat někoho zkušeného, do čeho by se měli vychladlé výrobky ze zabijačky (jitrnice, jelita, tlačenky, klobásy) zabalit? Je vhodné je zavakuovat? Nebo použít řeznický papír? Nedávno protože jsme to podcenili, jsme neměli nic jiného než klasický pytlíky.. (a byl svátek - všude zavřeno..) Dali jsme to dotoho a druhý den potom všechny jitrnice smrděly a lepily... Prosím o radu, do čeho to nejlépe zabalit pro převoz a skladování v lednici. Mockrát Vám děkuji za rady.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pecenkav
hodnocení

1x

Všechny výrobky tebou jmenované už svůj obal mají, není důvod to balit ješte do jgelitu, pokud to nejde hned do mrazáku, tak normálně položit na nějaký tác, nebo talíř a nechat to dýchat v lednici, ale spotřebovat tak maximálně do dvou dnů a nebo dát do mrazáku, tlačenka by mohla vydržet tak tři dny a klobásy i týden, i dýl, záleží jak dobře jsou vyuzené


doplněno 30.10.25 20:31:

Jakmile to zabalí do neprodyšného obalu, tak to druhý den může vyhodit

ben®

pecenkav - nezabalené/volně ložené se to bude asi docela obtížně převážet, že? Zvláště ve vlaku by to mohl být problém.

id
Volně ložená zabíječka zavoní/ zasmradí celou lednici. Ani máslo uz nebude vonět po másle. Jedině mít extra lednici na zabíječku. Balili jsme do alobalu nebo pečícího papíru. I tak to bylo cítit.

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, pokud jsem dostal něco pevného ze zabíjačky, tak to bylo dokonale zabaleno v alobalu. Bylo to včas zchlazené a zřejmě až potom studené teprve zabalené a i v chladu uskladněné, než bylo darováno - a bylo to OK. Zdravím!


doplněno 30.10.25 20:03:

popoka - základem úspěchu je balit vše až zcela studené, aby se teplý/vlažný výrobek v jakémkoliv obalu nezapařil, což se Vám asi stalo.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Nevím, proč to do něčeho balit. Pokud se jedná o dobré domácí výrobky, vydrží dlouho.

Kdysi, když manželovi rodiče chovali čuníka, vydržely v zimě jitrnice i jelita, kroupy, prejt i polívka na dřevěných válech ve špajzu s otevřeným okýnkem. Aby mohl dovnitř vzduch. Ale je fakt, že bývaly mrazy. Týden to v pohodě vydrželo, i déle.

Po úplněm vychladnutí bych dala zabíjačku do lednice. Volně, ne na sebe, občas přerovnat. Nikdy nezasmrádne. V igelitových pytlících se Vám to zapařilo.

Jitrnice a jelit jsme bylili do povoskovaného papíru, aby se to nepromastilo, ale to jen tehdy, když jsme to někomu nesli či vezli. Na delší dobu jedině nechat volně. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]