Nejste přihlášen/a.
Vodovodní potrubí má spoj plastové trubky a kovového fitinku (mosaz?), utěsněné bílou páskou. Dělal to před asi 5 lety instalatér v rámci větší rekonstrukce. Ze spoje začala odkapávat voda, pár kapek za hodinu, ale zhoršuje se to. Dá se to nějak přetěsnit bez instalatéra?
Dobrý den, ano, levná a amatérská rada - vypnete vodu a spoj dokonale osušíte (hadříkem a třeba i fénem). Potom okolo celého spoje z té strany, kde voda prolíná, nanesete vteřinové lepidlo, které necháte zaschnout. Pustíte zase vodu (případně postup zopakujete a opravíte netěsnost) a ono to vydrží. Zdravím!
Typické vteřinové lepidlo je kyanoakrylát. Sice vytvrzuje vzdušnou vlhkostí, ale jeho odolnost ve vodě není bůhvíjaká. Navíc, pokud je těsnění (páska) z obtížně lepitelného plastu (PTFE), vteřiňák nepřilne. O snaze vysušit vodní film mezi několika vrstvami pásky nemluvě. Osobně bych tento způsob opravy nedoporučoval. Neublíží, ale dlouhodobě nepomůže. 100% souhlas s berym
To vteřinové lepidlo tam udělá výplň, ale je otázka, jestli na to nejsou nějaké lepší materiály (přímo na ten účel určené).
Osobně si myslím, že by bylo lepší koupit teflonovou pásku, to stojí pár korun a pořádně to s ní vyplnit.
Dělal jsem to několikrát a vždycky mi přišlo, že je potřeba jí tam dát tak 2x nebo 3x víc, než na kolik to vypadá. Všechny mé spoje zatím (několik let a k mému překvapení) drží, vyjma těch prvních, kam jsem té pásky dal málo a musel jsem je předělávat.
Každopádně pokud ten spoj těsní závitem, tak bych nic jiného než tu teflonovou pásku nevymýšlel.
Zdravím,
Tak záleží jestli si na to troufáte sám a máte už nějakou zkušenost se spojováním vodovodních trubek ,popřípadě máte nářadí jak to rozpojit a přetěsnit.Ta teflonová nit jak už vám tady radili je o hodně lepší než páska,pokud už by jste použil opět pásku ,tak doporučuji teflonovou pásku na plyn,je silnější a širší ,lépe se s ní pracuje.Taky záleží kolik peněz do opravy by jste byl ochotný investovat,u mně v práci totiž na obtížně přístupné místa ,kde chceme mít jistotu,že to bude těsnit na první dobrou používáme toto závitové těsnění proprumysl.cz/... ,není zrovna levné,ale ještě se nám nestalo,že by spoj tekl a to používáme jak vodovodní potrubí tak vzduchové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.