Nejste přihlášen/a.
Řeším to podobné. Taky potřebuji oplechovat komín.
Sehnat klempíře na jeden komín je problém. Na internetu jsem objevil firmu, která Vám udělá oplechování ze dvou dílů, dle Vašeho rozměru a sám si ho namontujete.
Jen tam nemají krycí lištu na oplechování, ale klidně jí udělají. Volal jsem tam, mají čas až za 3 týdny.
Obvolal jsem asi 10 klempířů v okolí a na přímluvu známého se jeden dostavil a zaměřil. Udělá mi oplechování až bude mít čas.
Nevím co je proi Vás nejrychleji, pro mne byl tento postup. Rychlejší jsem nesehnal.
Není tak dávno doba, kdy se oplechování komínů nedoporučovalo, že se pod ním sráží voda. Uvádělo se komín z kvalitních cihel (např. šamotových), nahoře betonová deska a dobře vyspárovat. Dnes chce každý oplechovat komín. Tak nevím co je správně.
A terazky mi povedztě Kefalín, čo vy si predstavujetě pod takým slovom oplechování.
To co je na střeše, nebo nahoře nad komínem?
stefran® - tak to se mýlíte, to co myslíte vy je olemovámí komína. Stačí se podívat na novostavby, většina má komín celý oplechovaný.
ferax@ , Milan Cukrář@ zkuste všeobecnou inteligenci, tedy google a ta vám poví čo si predstavujem pod pojmom
Oplechování komínů: odkaz
Viz také zde
Zatékání obkladem komínu
https://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/67944-zatekani-obkladem-kominu.html
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.