Dobrý den. Chtěl bych nastříkat sprejem smaltovanou vanu A umyvadlo.Poradíte někdo vhodný sprej.Nejraději rychleschnoucí.Vhodný na kompletní renovaci.Nechci měnit vanu ani umyvadlo. Díky za radu.
Je to hloupost, smalt je podobou jako porcelán, opravit nelze. Jedině výměna, také jsem to kdysi zažil, je potřeba tomu věnovat péči, aby k tomu příště nedošlo. Já jsem kdysi zničil vanu kyselinou, teď už vím, že to byla blbost, kyselinu použít. Od té doby se o vanu staráme "poctivě".
Delal jsem to, dvouslozkovou barvou a valeckem. Nastrik by byl lepsi. Ale rozhodne to neni rychleschnouci a pripava je hrozna prace, znova bych to nedelal. Zivotnost tak 5 let v perfektnim stavu, po deseti letech to je porad jakz takz, uz to bledne, ale neloupe se nic. Rychleschnouci spreje jsou taky, ale tomu bych neveril ze neco vydrzi, mozna jako nouzovka na dva roky.
Aj tak to skonci vymenou, ziadny zazracny rychly sprej nie je. Na chvilu pomoze (za cenu velkej prace) obrusit, odmastit acetonom alebo benzinom, opaskovat, natriet dvojzlozkovou farbou, epoxid alebo polyuretan. Potom cakat na vytvrdnutie, cca 48 hodin.
Zakoupil jsem speciální přípravek na natírání vany. Práce veliká, několik vrstev, pomalu to schlo a výsledek nic moc.Za půl roku jsme vanu vyměnili za plastovou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.