Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tekuta ele. páska - lze ředit?

Od: rybka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím vás, objednal jsem si na čínském shopu + Tekutá elektroizolační páska BOZEBI+

Ovšem je po nějakém čase tužší než byla. Netušíte čím by se takový sajrajt mohl malinko rozředit aby byl malinko řidší nevím co je to za složení. Jestli můžu použít aceton nebo ředidlo nějaké.

Děkuji moc

Tekuta ele. páska - lze ředit?
Tekuta ele. páska - lze ředit? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle složení...asfalt, pryskyřice, vytvrzovací prostředek; asfalt rozpouští syntetika, zkusil bych malé množství, kapku, ředit syntetikou, acetonem, čistým benzínem a uvidíte

jir
hodnocení

0x
Taky mě to zajímá na zjistil jsem, že:
1.existuje víc typů polymerů, co se v tom používají
2.když už je to moc zreagovaný, nepůjde to ničím
3.podle typu lze zkusit:
3.1.lakový benzín (white Spirit)
3.2.xylen
3.3.toluen
3.4.aceton
3.5.butanon (metyletylketon)
3.6. některý i vodou
Pokud se po přidání začnou tvořit vlákna nebo uvolňovat zápach, není to vhodné ředidlo.
Taky to může být kombinace některých.
Informace jsem převzal z jednoho amerického fóra, měly by to být od někoho, kdo to zkoušel, nejedná se o informace od AI, kdyby něco...

3.7 A teď se přesvědčíme,jestli je tam kyslík! *smich*

jir
26.10.25 20:14
Přesně!:)

hodnocení

0x

Pokud se vám nepodaří z Číňanů vyrazit základní složení - jakou pryskyřici ta věc obsahuje - tak je to těžké.

IPA (isopropylalkohol) je to nejjednodušší řešení, které však nemusí zabrat.

Pokud to obsahuje vinylovou pryskyřici, tak rozpouštědla na vinyl jsou popsána zde:

1) ethylacetátové rozpouštědlo s malým množstvím acetonového rozpouštědla jako směs,

2) ketony, DMF (Dimethylformamide), tetrahydrofuran atd. jsou dobrá rozpouštědla pro vinylové pryskyřičné produkty a nejběžnějšími rozpouštědly jsou ketonová rozpouštědla, jako je cyklohexanon, MEK (Methyl Ethyl Ketone), MIBK (Methyl isobutyl ketone) a aceton atd.

Nejlepší rozpouštěcí schopnost má cyklohexanon, ostatní rozpouštědla mají velmi podobnou rozpustnost, ale cyklohexanon má nevýhodu v podobě silného zápachu, vysokého bodu varu a obtížné těkavosti atd. Aceton má nevýhodu v podobě nižšího bodu varu a rychlé těkavosti.

rybka
Isopropylalkohol mám asi 1l, takže někdy odzkousim, ale raději venku, než ve sklepě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]