Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabě vlhký uzávěr přívodu vody k pračce pro studenou vodu

Od: daviddavid453® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.

Na místě odstraněného uzávěru přívodu vody k pračce pro studenou vodu, ve stoupačkách, jsem zjistil že bylo vlhké místo za těsněním, na pohled.
Ale jen velmi slabá vlhkost , když sem to přejel rukou. Mám se něčeho obávat nebo to mohu nechat být. Poslední kontrolu sem provedl po 12 dnech.

Na poslední fotce je původní přívod s roháčkem kde mě z tří metrové hadice během roku nateklo trochu vody na zem a byla vlhka
Současné fotky jsou už z utřeným uzávěrem.

Předem děkuji.

Slabě vlhký uzávěr přívodu vody k pračce pro studenou vodu
Slabě vlhký uzávěr přívodu vody k pračce pro studenou vodu #2
Slabě vlhký uzávěr přívodu vody k pračce pro studenou vodu #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi se nic nestane, ale...Tahle zatka je z radiatoru , dotesnuje jen na gumovy okrouzek. Dal bych tam zatku s delsim zavitem a napakovanou tesnici niti Loctite. aquatopshop.cz/...

hodnocení

Co takhle baumax.cz/...

Nebo teflonovou pásku či něco levnějšího

hodnocení

Tedy na první fotce je původní přivod vody, kde z hadice vžy během roku vytekla voda na zem ale nikoho nevytopila. To je ale odstraněno a uzavřeno chromovanou zátkou.

hodnocení

0x

Viac moznosti : nespravna zaslepka, tato je pre radiator a tesni voci kuzelovemu zahlbeniu, ktore vy nemate a sucasne kondenzacia na studenom povrchu kovu, kedze okolo je plastik s vacsim tepelnym odporom.

Právě absence toho kuželového zahloubení bych se bál, pokud tam je o-krouzek, jak to vypadá, jen stlačený pod hranou zátky, je jen otázka casu, kdy výhřezne a voda začne stříkat. Musí být takový, aby se vešel celý jen s lehkým odporem a nebránil závit dotočit nadoraz.
hodnocení

Co mi dopuručujete, čím to nahradit.

baruba
Ta záslepka je nesprávná, souhlas s kolegy výše. To těsnění tam bude držet tak-tak, navíc na mě nedělá dobrý pocit, že zátka není nadoraz dotažena. Nejlépe vymontovat, dát tam mosaznou zátku napakovanou a dotáhnout nadoraz francouzákem.

Date tam 1/2 zaslepku so zavitom dlhym aspom 1cm, pozink alebo mosadz, utesnite to klasicky na zavit (konope / polyamidova nit / teflonova paska / zavitove lepidlo), to podla vkusu kazdeho sudruha.

hodnocení

Ano ale měl bych zátku dotáhnout jen rukou, protože by se mi mohl strhat plastový závit, kdybych to dotahoval klíčem?

hodnocení

Jsou skoro podobné, jak jstě přišli na to že ta záslepka je pro topení a neni pro plyn. Na obrázcích googlu sem viděl že jsou podobné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]