Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrubí

Od: josska odpovědí: 11 změna:

Poradí někdo kde koupit vzduchové potrubí a příslušenství k bojleru Ariston nuos plus 200? Dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

2x
V obchodě se vzduchotechnikou.
Píší, že to funguje až do -10 stupňů. Zajímalo by mě to, máte to vyzkoušeno? Jak dlouho a s jakou spotřebou to ohřívá vodu?

111®
hodnocení

1x

Zkus do vyhledávání napsat za typ bojleru slovo příslušenství

hodnocení

0x
Prodejce bojleru to nemá?

josska
hodnocení

Jede bez chyby.el bojler mi ohřál 200L za cca 20Kč tohle mi ohřeje 200L za cca 6 Kč .jen hodně vychladí místnost tak proto sháním potrubí na odvod vzduchu ven

Hehe, bylo by zajímavé spočítat, za kolik to tu vodu skutečně ohřeje v součtu s nutným teplem dodaným do té vychlazovane místnosti:) A při přívodu venkovního chladného vzduchu bude pak účinnost jaká?

Zákon zachování energie samozřejmě funguje,Je otázka čím tazatel vytápí - jestli plynem nebo elektřinou.Primárně má bojler s TČ význam tam,kde je třeba zbavit se nadbytečného tepla

hodnocení

0x
Doplním rádce bery@; dal jste za 200 litrový bojler s tep čerpadlem +- 60 000,- pro-topeni.cz/... el.stacionarní bojler OKCE200S, 200 litrů stojí okolo 15 000,- topenilevne.cz/... plus příslušenství topenilevne.cz/... ... takže rozdíl asi 45000Kkč. Píšete, že elektrický ohřev vás vyjde na 20Kč denně, takže 45000 děleno 20 je 2 250 dnů ohřevu, zhruba 6 let... to už pomalu tepelné čerpadlo bude mít to nejlepší za sebou (a to nepočítám každoroční servis). Takže pro toho, kdo chce chránit klima, to význam snad má; osobně bych do toho nešel... Ale je to jen můj názor; mnohem líp mi vychází fotovoltaika pro bojler, z vlastní zkušenosti... A k otázce? Prodejny vodo, topení a taky objednávky, třeba izolovanevztpotrubi.cz/...
Díky a ještě zdůrazním, že způsob vytápění je zásadní. Pokud elektrikou, takový bojler se zaplatí za nekonečně dlouhou dobu a nikdy se nezačne vyplácet. Pokud plynem, vyšlo by téměř nastejno plynem u přímo ohřívat vodu (nějaká úspora by byla mimo topnou sezonu,ale pořizovací cena a údržba by ji zvrátila). Jednoznačně by se bojler s tepelkem vyplatil jedině pri topení dřevem zadarmo. A vlastně ani tak ne, levnější na pořízení i údržbu by vyšel přímý ohřev zásobníku.
Marně přemýšlím, jak takovou koninu vůbec mohl někdo vymyslet a vyrobit a jiný koupit. Vlastně té výrobě se není co divit, je to byznys, ale že to nekdo koupí...
Fotovoltaika s levným bojlerovym střídačem namontovaná vlastnoručně se vrátí za 3 roky a pak už léta hřeje zadarmo.
Jediný ohřev "tepelným čerpadlem" který uznávám,je mé vlastní kontrukce - to čerpadlo v uvozovkách proto, že jde o obyčejný peltier a ohřívám s ním vodu v obytném přívěsu se zhruba polovičním příkonem oproti odporovému ohřevu. Jenže tam jde o ohřev na teplotu jen lehce přes 40°C při okolní teplotě vždy vyšší než 20°C, takže peltier pracuje s rozdílem jen jednotek stupňů na obou stranách (při nižší teplotě nebo pro rychlý ohřev vodu hřeje plynové topení).

Chlapci neberte mu to nadšení...měli jsme podobný bojler v kuchyni velkého stravovacího zařízení a jediná nevýhoda byla nutnost častého čištění filtrů

Tak ve velký kuchyni má bojler s tepelným čerpadlem význam, doma to je nesmysl. Doma jedině ohřívat sluncem, buď fotovoltaikou, nebo termikou.

Mám šest panelů po 450Wp a teplý vody přehršel. Konstrukci jsem si udělal sám za barákem na louce, zapojil kamarád, přesně jsem to nepočítal, ale sakumprásk to vyšlo kolem 25 000 Kč.

Štatistiky trochu nadlepší latentné teplo vodnej pary, ktoré by ste inak vyvetrali. Je ale otázne o koľko. Vyvetrať vysušený studený vzduch von potrubím, ku ktorému smeruje otázka, nemusí byt nutne zlá úvaha. V zime ho, samozrejme, nahradíte studeným (ale čerstvým) vzduchom z vonku. Kupecke počty k tomu ale nemám a tiež som v našich klimatických podmienkach skôr skeptický, čo sa návratnosti týka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]