Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základové pásy pod garážové stání

Od: rassak® odpovědí: 13 změna:
Stavím garážové stání pro dvě auta v mírném svahu (sklon cca 6⁰;) mám téměř vykopané základové pasy, na to přijdou po vylití betonem 3 řady ztraceného bednění. Může to být takto jak je znázorněno na fotce anebo prohloubit základy v té pravé části obrázku? Obrázek znázorňuje boční pohled. Díky za rady a připomínky.
Základové pásy pod garážové stání

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

Od nejnižšího místa výkopat 80cm od nejvyššího 80+rozdíl výšek...pak si to klidně mázni 10cm podkladním betonem..a na to vyskládej a vylij x řad zftracenýho bednění, tak abys skončil o 2 šáry výš než je nejvyšší bod

hodnocení

Díky, už po chvíli co jsem nahrál ten obrázek mi došlo, že základy zešikma jsou blbost. Udělám to nakonec podle vaší rady. Jen dotaz - proč končit o dvě řady výš než je nejvyšší bod?
krtek6

bude to líp vypadat, bude to zároveň sloužit už jako obrubík a vodící linie pro hutnění kameniva a následně např. pro kladení dlažby

km
kvuli tomu aby to dobre vypadalo bude jezdit do garaze dokopce? pokud by jezdil zprava.
a kdyz je videt ztracene bedneni tak stavba vypada lepe? ja bych rekl spis naopak...

pecenkav
hodnocení

3x

Nemůže, výkop pod beton musíš mít vodorovně a ne do spádu, jinak by ti ten základ pomalu sjížděl dolu

asd1
hodnocení

2x

Takhle ne.

1. neni to všude do nezámrzné hloubky

2. základ sedí na šikmé ploše = pojede to dolu

Všechny místa základu do nezámrzné hloubky (ve stání vzadu pokud bude pod terénem tak měřit od podlahy)

Spodek vodorovně, můžeš to rozdělit na několik schodů/ plošin abys vzadu nekopal až do Austrálie...

Příp. dva "pilíře" v rozích a mezi nima to tak hluboko být nemusí..

km
kolik je podle vas nezamrzna?
proc vodorovne? dekuji

machp
hodnocení

0x
Základ by měl jít do nezámrzné hloubky aby nedocházelo k pohybu ,mohl by puknout takže prohloubit.
km
nezamrzna je bezne od 80 cm, takze 100 cm je ok

km
hodnocení

0x

co značí zelená čára?

pecenkav

Já to vidím jako vršek terénu

hodnocení

Ano, zelená čára má znázorňovat úroveň terénu.
km
rika se ze zaklad by mel byt pod celou stavbou stejne hluboko. u garaze bych se rozhodoval podle moznosti a stability terenu. v jilu bych se to snazil dodrzet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]