Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřezová baterie nejde vrátit zpět

Od: klima® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem vyčistit rameno baterie, v místě A jsem jej odšroubovala (šlo to velmi lehce) a vše v pořádku. Nicméně když jsem jej chtěla vrátit zpátky, tak už mi nejde zašroubovat. A z nějakého důvodu mi nejde ani vyšroubovat ven. Bílé těsnění bylo takto s mezerou (fotka A) už při odšroubování.

Na baterii ještě patří díl B, který ale nedokážu "navléct", protože se v místě A zasekne a nejde dát níž/šroubovat.

Ideálně bych chtěla celé rameno zase odšroubovat, ale jak jsem psala, je zaseklé. Tak teď nevím, co s tím.

Dřezová baterie nejde vrátit zpět

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rameno nepotřebuješ odšroubovat, protože se ti tam nepodařilo dát převlečnou matici.

Rameno stačí vikláním a tahem nahoru trošku posunout (povytáhnout). Pak ten plastový kroužek zaskočí do drážky do které patří a půjde tam nasadit i ta převlečná matice. Pomocí převlečné matice pak dotáhneš celé rameno a ta matice přes plastový kroužek dotlačí rameno do správné polohy.

A pokud to rameno vytáhneš celé ven, tak je trošku mázni nějakým vhodným mazivem (v místě o-kroužků a plastového kroužku)

hodnocení

Díky, vyzkouším. Nepoznáte ještě jestli je ten silikon posunutý správně nebo by měl být víc vysunutý/zasunutý? Když tam našroubuji totiž zase tu koncovou část (kde je filtr), tak při plném proudu to stříká i skrz ten spoj trochu. Nevím, jestli by neměl teda ten silikon být až k té "vypoulené" části (prostě tam odkud pak teče voda - omlouvám se, jsem úplnej amatér).

Jestli z místa "A" teče voda, pak je poškozený nebo odřený o-kroužek (černé těsnění). Ten o-kroužek je položka za pár korun a je snadné ho vyměnit. Stačí starý o-kroužek vytáhnout z drážky (bez poškození) - třeba pomocí párátka a pak koupit stejnou velikost.

Jestli to teče z druhého konce toho ramene, tak tam asi chybí nějaké těsnění.

hodnocení

Právě z druhého konce. Ale těsnění, které tam bylo, tak tam je (takový bílý koružek uvnitř toho kovového nástavce).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]