Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřezová baterie nejde vrátit zpět

Od: klima® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem vyčistit rameno baterie, v místě A jsem jej odšroubovala (šlo to velmi lehce) a vše v pořádku. Nicméně když jsem jej chtěla vrátit zpátky, tak už mi nejde zašroubovat. A z nějakého důvodu mi nejde ani vyšroubovat ven. Bílé těsnění bylo takto s mezerou (fotka A) už při odšroubování.

Na baterii ještě patří díl B, který ale nedokážu "navléct", protože se v místě A zasekne a nejde dát níž/šroubovat.

Ideálně bych chtěla celé rameno zase odšroubovat, ale jak jsem psala, je zaseklé. Tak teď nevím, co s tím.

Dřezová baterie nejde vrátit zpět

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rameno nepotřebuješ odšroubovat, protože se ti tam nepodařilo dát převlečnou matici.

Rameno stačí vikláním a tahem nahoru trošku posunout (povytáhnout). Pak ten plastový kroužek zaskočí do drážky do které patří a půjde tam nasadit i ta převlečná matice. Pomocí převlečné matice pak dotáhneš celé rameno a ta matice přes plastový kroužek dotlačí rameno do správné polohy.

A pokud to rameno vytáhneš celé ven, tak je trošku mázni nějakým vhodným mazivem (v místě o-kroužků a plastového kroužku)

hodnocení

Díky, vyzkouším. Nepoznáte ještě jestli je ten silikon posunutý správně nebo by měl být víc vysunutý/zasunutý? Když tam našroubuji totiž zase tu koncovou část (kde je filtr), tak při plném proudu to stříká i skrz ten spoj trochu. Nevím, jestli by neměl teda ten silikon být až k té "vypoulené" části (prostě tam odkud pak teče voda - omlouvám se, jsem úplnej amatér).

Jestli z místa "A" teče voda, pak je poškozený nebo odřený o-kroužek (černé těsnění). Ten o-kroužek je položka za pár korun a je snadné ho vyměnit. Stačí starý o-kroužek vytáhnout z drážky (bez poškození) - třeba pomocí párátka a pak koupit stejnou velikost.

Jestli to teče z druhého konce toho ramene, tak tam asi chybí nějaké těsnění.

hodnocení

Právě z druhého konce. Ale těsnění, které tam bylo, tak tam je (takový bílý koružek uvnitř toho kovového nástavce).

hodnocení

Dobrý den, podařilo se nám vrátit to rameno, ale při inspekci jsme zjistili, že jedna součástka (jedno z těsnění - takový "špunt") je hodně ztetřelý. Zatím jsme se nedostali k výměně, takže flexi rameno je teď asi tři týdny v tašce v autě (nemůžeme sehnat tu součástku).

Je to problém? Jak moc hygienické je po měsíci to rameno namontovat zpátky? Za prvé, baterie byla měsíc otevřená, za druhé flexi rameno bylo odmontované v igelitce... Je to v pořádku nebo je lepší to radši vyměnit úplně?

runner2
V čem vidite, že by to mohlo být nehygienické? Proud vody baterii vyčistí. Zajděte se někdy podívat na úpravnu vody, ať vidite jak se pitná voda "vyrábí". Tím se vaše obavy rozplynou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]