Nejste přihlášen/a.
Ahoj holky, poraďte mi nějáký kvalitní formy na pečení
Děkuji
Litinové nebo keramické. Jenom ne silikonové. Mám po mamince keramickou, po tchyni litinovou a slouží i po těch desítkách let perfektně.
Silikonové mají jedinou výhodu, že se nemusí vymazávat, ale bábovka po čase z ní měla takovou divnou pachuť, vyhodili jsme. A to pomíjím, jak jsou barevné, proč?
Toť můj názor, moje zkušenost.
Mám 10 kameninových forem, většinou bábovky, na zdi, jako dekorace. Peču v hranatém srnčím hřbetě, plech s nepřilnavou úpravou, bábovku ve smaltované formě po mamince, v dortové formě plechové s nepřilnavou úpavou. Podle toho, jak mám náladu a podle toho jaký chci udělat dojem. Pro sebe klidně na malém hlubokém,plechu. Je to nejrychlejší.
Jestli máte někdy cestu kolem bazaru, zvláště toho, kde likvidují pozůstalosti, nakoukněte. Mívají tam forny funkční a krásné.
Když se odstěhovali mladí, tak tu nechali nějaké nádobí a mezi nimi novou bábovkovou formu, ručně vyrobenou a koupenou zřejmě z nějakého trhu.
Nyní jsem loupala ořechy a napadla mě ořechová bábovka.
Byla jsem překvapená, jak byla forma vychytaná a jak dobře se v ní peklo. Již 3. týden v ní peču bábovky a rozdávám.
Naprostá spokojenost.
Jinak peču na klasickém plechu (štrůdl apod.) anebo v pekáčku (perník, buchty, bublanina apod).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.