Nejste přihlášen/a.
Ahoj holky, poraďte mi nějáký kvalitní formy na pečení ![]()
Děkuji
Litinové nebo keramické. Jenom ne silikonové. Mám po mamince keramickou, po tchyni litinovou a slouží i po těch desítkách let perfektně.
Silikonové mají jedinou výhodu, že se nemusí vymazávat, ale bábovka po čase z ní měla takovou divnou pachuť, vyhodili jsme. A to pomíjím, jak jsou barevné, proč?
Toť můj názor, moje zkušenost.
Když se odstěhovali mladí, tak tu nechali nějaké nádobí a mezi nimi novou bábovkovou formu, ručně vyrobenou a koupenou zřejmě z nějakého trhu.
Nyní jsem loupala ořechy a napadla mě ořechová bábovka.
Byla jsem překvapená, jak byla forma vychytaná a jak dobře se v ní peklo. Již 3. týden v ní peču bábovky a rozdávám.
Naprostá spokojenost.
Jinak peču na klasickém plechu (štrůdl apod.) anebo v pekáčku (perník, buchty, bublanina apod).
Mám 10 kameninových forem, většinou bábovky, na zdi, jako dekorace. Peču v hranatém srnčím hřbetě, plech s nepřilnavou úpravou, bábovku ve smaltované formě po mamince, v dortové formě plechové s nepřilnavou úpavou. Podle toho, jak mám náladu a podle toho jaký chci udělat dojem. Pro sebe klidně na malém hlubokém,plechu. Je to nejrychlejší. ![]()
Jestli máte někdy cestu kolem bazaru, zvláště toho, kde likvidují pozůstalosti, nakoukněte. Mívají tam forny funkční a krásné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.