Nejste přihlášen/a.
Jenom upozorním, jaké Savo budete používat na ty předložky? Některé mohou materiál odbarvit, vyšisovat, udělat fleky a můžete vyhodit.
Takhle jsme vyráběli "plísňáče". Rifle a riflové bundy. Postříkalo se to Saverm a vypralo a byli jsme za světové. Vzpomínáte? To už je ale hoooodně dávno. ![]()
Na tuto módu pamatuji, jen jsem nevyráběla. Každopádně se mi asi dvakrát stalo při používání Sava, že jedna malá kapička stříkla na tričko a tričko v háji. Ta vypálená barvička vadila a tričko bylo na doma, nebo se muselo retušovat.
I když jak zde čtu, jsou nyní v nabídce už i jiné druhy tohoto přípravku, kdy toto nehrozí.
Savo v pračce nic neponičí.
Buben je z nerezu a vana z plastu. Gumy manžet hadic napouštění a výtoku z pryže. Čerpadlo z plastu a topná spirála z poniklované mosazi nebo poniklované mědi či také u dražších nerez.
Jen přiruby bubnu jsou tuším z hliníku. Ale když se tam nesavuje každej den, tak je to zanedbatelné.
Točte pračkou bez prádla a na vyvářku 95C
Uvolní se vodní kámen a zbytky prášku. Zvláště, pokud perete špatně na 30C furt.
Ještě doplním.
Pračka jako první úkon vypouští vodu a až pak napouští vodu a prášek.
Pokud tam vylijete do vany pračky savo, tak pračka první co udělá, tak se ho zbaví odpadem pryč a při praní ho nebude mít.
U praček s horním plněním zapněte pračku, nechte napustit a prát asi 10 minut. Pak dejte (stiskněte) pauzu a čekejte, až odblokuje zámek a půjdou dvířka otevřít. Pak dolejte litr sava. Zavřete a zase dejte pokračovat a nechte prát.
U praček s bočním plněním nalejte Savo v průběhu praní odměrkou šuplíkem. Až bude jistota, že pračka nezapne čerpadlo a savo nevyleje pryč.
No já bych měl pár připomínek. Čistit pračku Savem a dát 95°C je nesmysl, účinek Sava se tím nezvýší, spíše naopak, protože chlornan se při vyšších teplotách rychle rozkládá na neaktivní látky. A litr Sava nalít do pračky je další nesmysl. Já bych do pračky nalil cca 20 ml Sava na litr vody a program nechal projít při 60°C, to bohatě postačí.
Filuto... Na odborné diskuze by neměli reagovat lidi, kteří o tom ví úplný h*vno a jen píšou subjektivní dojmy, za který bojujou jak lvi, což je ve finále akorát směšné.
Takže jestli Savo má nějaký efekt na desinfekci, čištění a jaké množství dát, ví nejlíp někdo, kdo pračku rozdělával a opravoval. proto ta anabáze Ložisek vs. Sava.
Jestli nechápeš, bohužel.
A pračka ti nenapustí 10 litrů. Blábol co sis vymyslel nebo papouškuješ.
Pračka napouští určitou hladinu a tu dodržuje skrz tlakový spínač co by haldinové čidlo (podle velikosti prádla, které nasákne většinu vody a hladinu sníží je jasné, že bez prádla pračka napustí jen třeba 3 litry,a td...
Zdravím,
čerpám ze zkušeností servisu praček - výměny ložisek, od firmy která se na toto specializuje.
Savo doporučují a nešetřete s ním.. A také při nepoužívání pračku zavírat, dochází k zasychání usazenin!
Odkaz:
Proto píšu i já o litru sava. Funguje to bezvadně.
Na desinfekci možná stačí panák, ale celý litr udělá hodně práce.
Dokonce prý 2 litry? A opravdu 90°C? No pokud to mají odzkoušeno, tak to určitě funguje, ono chvíli trvá, než se voda zahřeje a chlornan se rozloží, ovšem jakmile se rozloží je po účinku. Ale může tam hrát roli i to, že nalitím takového množství Sava do prací vody se stane voda silně alkalická, protože Savo je silně alkalické, obsahuje hydroxid sodný (chlornany jsou dlouhodobě stabilní jen v alkalickém prostředí), a ta alkalická voda také může pomoci s čištěním od usazenin.
gely jsou lépe rozpustné. Prášek, který se nerozpustí a je ve velké koncentraci žravé chemie uchycen někde na hliníkovém kříži škodí víc, dokud ho vařící voda nerozpustí a neodmeje. Gel odmeje a rozpustí i 30C.
Ovšem gel nepere tak dobře jako prášek, pokud jsou prádlem myšleny zašpiněné monterky a né nějaké dámské šaty či záclony, kde je gel výhodou, protože se rozpustí a nezůstanou částečky jako u prášku při praní za nízké teploty. Pak je ta mouka z prášku někde v pračce usazená z vodním kamenem a na prádle.
Otázkou je, co je vlastně Savo. Je to značka, která má spešl výrobky na vyčištění všeho. Záleží jaký výrovek máte na mysli. Já čistím pračku i myčku prostředky, které k tomu jsou určeny a jsou volně k dostání v drogerii, ať už jsou pod značkou Savo neboSidolux nebo Domestos nebo jakékoliv. Stejně tak, jako jsou spešl prostředky na odpady, na troubu, na sklo, na WC, na sklo, na kuchyň, na skvrny, na . . .
Orion, děkuji, něco takového jsem tušila, ale přesně jsem nevěděla. ![]()
Dříve se Savo vyrábělo jen jako roztok chlornanu sodného. Poté, co tuto značku koupil Unilever, začal pod označením Savo vyrábět další produkty, které již s původním Savem nemají mnoho společného. To prapůvodní Savo s chlornanem se nyní nazývá Savo Original. Pokud někdo mluví o Savu bez dalšího označení, má na mysli Savo Original, které je nástupcem toho starého Sava.
Se SAVEM budou mít problém díly z hliníku, barevných kovů a chromu taky nedělá dobře.
Kdysi jsem takto desinfikoval pračku a buben při točení začal vydávat děsný zvuky.
Netuším co a kde dostalo naprdel, ale podruhý už jsem to neudělal.
Celý buben je pochromovaný, určitě i hřídel kterou těsní břit gufera. A jak zateče za gufero, je to pak rychlá konečná pro ložisko.
Popřemýšlejte, jestli nezkusit tento přípravek? Já jej budu kupovat a zkoušet jako prevenci, také se mi zdá, že dole v pračce něco zůstává a je to trošku cítit i když jsem filtr čistila. Občas tedy používám ocet.
Asi tam dole v hadicích vždycky něco zůstane a za nějaký čas se začne kazit.
Ale vykočil na mě článek, že pračku dobře vyčistí kyselina citrónová.
Kyselina citronová pomáhá při čištění pračky tím, že efektivně odstraňuje vodní kámen a zbytky pracích prostředků, které mohou způsobovat zápach. Nasyp do bubnu pračky 3 lžíce kyseliny citronové a zapni program na 90 °C.
Tak ty 3 lžíce by se mohly také vyzkoušet.
Pokud na 90°C perete jednou v roce, to bude ten problém proč smrdí pračka.
U nás jede program na 90°C každý týden když se perou ručníky a utěrky.
Pračka nesmrdí, vydesinfikuje se sama.
Jinak doporučím do praní přidávat perkarbonát sodný, je to bělidlo s desinfekčními účinky pomocí kyslíku, který se z něj při praní uvolňuje. Obecně se tím dá vyčistit kde co v domácnosti. Mohu jen doporučit.
Ten TAED (modré zrníčka) umožňuje perkarbonátu fungovat i při nižších teplotách od 30°C
kutilov.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.