Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat na jednu otázku. Elektrické hodiny u mého bytu mají dva číselníky. Jeden označený jako "V" a druhý jako "N" . Údaje na nich jsou uvedeny pravděpodobně v kWh (kilowathodinách). V bytě mám nájemníky a podle mého odečtu spotřebovali za dva měsíce cca 100 kWh z číselníku "V" a cca 2200 kWh z číselníku "N". Jaká je sazba za kWh "V" a "N" a je to možné, aby za 2 měsíce spotřebovali tolik? Není to moc?
Děkuji za odpověď.
0x
Ceny za kWh si podle svého tarifu (zjistíš z účtu) najdi TADY.
Jinak díky za odkaz na přehled plateb za elektřinu, ale mám tam ještě jednu nesrovnalost, se kterou bych potřeboval poradit - Myslím, že jsem v tarifu D-Standard a v něm je v kolonce Distribude - 3. část uvedena cena za MWh. V tarifu VT (vysoký tarif) je cena za MWh 2 193,86 kč bez daně, ale v tarifu NT (nízký tarif) není uvedena žádná cena. Vím, že se celková spotřeba násobí ještě zbylými platbami, které jsou tam také uvedeny, ale chci se jen ujistit, že v NT je cena za MWh nulová.
Dost pochybuju, že by cena za MWh v jakémkoli tarifu byla nulová. Zkus se zeptat přímo svého dodavatele, určitě to lze realizovat mejlem.
Hezký den.
P.S. Myslíš, že to, kolik protočíš na hodinách nijak nesouvisí s tím na jakou teplotu vytápíš a jak máš izolovaný byt? Mýlíš se... Jeden stupeň celsia navíc znamená o osm procent vyšší spotřebu energie. A tepelná pohoda závisí na rychlosti ochlazování bytu, a na tom, zda někde nefouká škvírami. Ale pokud jsi jiného názoru...
Totiž 21 °C u dobře izolovaného bytu je jednodušeji a zejména laciněji dosažitelné, než tam, kde fouká přes okenní rámy, pod dveřmi a kolem nich a liší se to u izolovaného a neizolovaného zdiva. Těch faktorů je mnoho, hledej tímhle směrem. Zřetelně je považuješ za nepodsatatné, tudíž se domnívám, že izolováno proti úniku tepla nemáš.
Prostě ohledně tvého dotazu je naopak VELMI DŮLEŽITÉ, na jakou teplotu vytápíš byt a jakou máš tepelnou izolaci... Velmi důležité!
Hezký den.
Čím přesněji formulovaný dotaz, tím přesnější odpověď a spokojenější tazatel.
Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.