Nejste přihlášen/a.
Staré pozinkované potrubí se mi ucpalo rzí, a na konci teče velmi málo. Ucpání vzniklo stavební čiností (otřesy při práci s bouracím kladivem). Na cestě jsou minimálně 4 kolena, takže protáhnout to drátem nepůjde. Jediná možnost je asi potrubí vyměnit. Přesto nemáte někdo nějaký nápad jak to alespoň částečně vylepšit. Díky.
Vidim to na další stavební činnost a vyměnit celý potrubí...
Jde to rozpustit chemií, ale je velká prevděpodobnost že se prožere až ven
Nezapomenout na izolaci a možnost dilatace (často se izolujou jen rovný úseky a kolena se natvrdo zahážou maltou = nemožnost pohybu...). Použít kvalitní materiál a ne nejlevnější shit.
Čím se to ucpalo, tím se to spraví. Za pokus nic nedáte. Já takhle hned ve dvou panelákových bytech oddálil výměnu potrubí o několik let.
Pusťte nejbližší vodovodní kohoutek naplno, odstraňte perlátor. A pak kladivem bušte do potrubí od přívodního ventilu dál, nejlépe v místě kolen a dalších zúžených míst. Zkuste přívodní ventil opakovaně zavírat a co nejrychleji pouštět, aby vznikal tlakový náraz. Bušte nepravidlnou intezitou, občas bácněte vší silou, třeba se to postupně uvolní. (Mně se to uvolnilo.)
Troufnete-li si odstranit i vodovodní baterii (a nahradit ji třeba příslušnou 1/2" nebo 3/4" opletenou hadicí), bude cesta pro ty "zrzavé chrle" ven o něco snazší (a neucpou vám kohoutek nebo kartuši).
Pro odborníky: Já vím, že je to těžce amatérské. Ale v podobné situaci se cení každý den, kdy to teče alespoň o trochu víc než předtím. A obdivný pohled manželky na svého Thora s kladivem je k nezaplacení.
Nejlepší pohled manaželky bude když to po Thorovo ráně rupne a celý pokoj bude vymalovaný oranžovou sr...ou
Jako bonus se zjistí že hlavní uzávěr protejká
Btw předpokládám že trubky jsou ve zdi, jinak by nevymýšlel pokusy o proplach ale rovnou měnil... Takže palice = otlučený zdi.. To může sekat rovnou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.