Ahojte, Prosím znalce zedničiny, mohu zazdít okno ve stodole cihlama ale nemám zdicí maltu, mohu použít zbytek hrubé omítky jádrové zůstal mi pytel, nebo musím koupit kvůli otvoru cca 100m x 70 cm, zdicí maltu? Děkuji
A proč ne: je to jen víc "mastnější" směs než směs zdicí. Spíše pak zda ten pytel bude dle cihel stačit-jiná spotřeba na bloky heluz 44 a jiná pokud se bude zdít na CP.
Takže to budete zdít na CP (cihlá pálená plná, 6,5x14x29cm), na tyto v pohodějak jsem psal výše, ale na "luxfery"NE na to musí být víc cementovější nebo na jemný potěr popř pořídit směs přímo na toto (je dražší než obyčejná zdici-jádrová i betonový potěr!)
Já jsem chtěl použít tak čtyři možná šest luxfer ať je do stodoly trošku světla a nechci kupovat zbytečně celý pytel nějakého speciálního lepidla co byste třeba doporučili?
zdicí malta má jinou zrnitost písku a vyšší pevnost (to se dá dočíst i na tom pytli), takže uvaha je správná, zdicí a jádrová není totéž. nicméně na zazdění okna je to fuk, pokud ovšem to není nějaký prastarý načatý a špatně skladovaný pytel. můžete i ty luxfery pokud bude jen pár tvarovek nebo jedna řada, ale tam by to chtělo pořádně vyspárovat něčím vhodným ke spárování, což jádrová určitě neni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.