Dobrý večer. Mám problém že radiátor v koupelně netopí jen je trochu vlažný ale rozhodně nedosahuje teploty horké trubky přívodu topné vody. Prostě se ta voda podle mě nerozleje v tom radiátoru. Horká voda je v měděné trubce ale dál se ji chce jen trochu. Co s tím? Zkoušel jsem několikrát odvzdušnit, ano tekla voda bez vzduchu, a zkoušel jsem zavírat a otvírat přívod vody zatlačením té tyčinky která jde mimochodem úplně lehce. Štve mě to o to víc, že kvůli tomu tam ani nefunguje podlahové topení jehož termohlavice jde na fotce vidět. Zkusil jsem i zavřít všechny radiátory a nechal otevřený jen v koupelně a furt stejné.
Zkoušel jste otevřít naplno ventil na přívodu do radiátoru i termohlkavici na podlahovém topení? Pozor - ta termohlavice funguje malinko jinak než u radiátoru a teplotu do podlahy omezuje i podle teploty vstupní vody
spezza
Podle bývalých majitelů to dřív fungovalo. Říkám zkoušel jsem několikrát vyhnout a zapnout to topení abych případně rozproudil vodu a vyčistil ventil zevnitř ale bez úspěchu. Prostě ta horká voda čeká v trubce a nechce přes topení proudit
Obecně se instalace termohlavice ve svislé poloze, tak jak je tomu na vašem obrázku, nedoporučuje.
spezza
Tu termohlavici do podlahovky mám v 0 prostě vyplou aby se zahřálo aspoň ten žebřík a nic. Dokud nevyřeším problém s řebříkem tak nebudu zapínat přívod do podlahovky
spezza
Vidíte problém v tom malém ventilu napravo nebo někde jinde? Třeba odvod vody?
Vypadá to na zaseknutý ventil na přívodu.Sundejte krytku a zkuste rozhýbat tyčinku. Pod krytkou by měla být stupnice s nastavením ventilu. Zkuste nafotit a poslat
Předpokládám ústřední topení v RD,podlahovka jen v jedné místnosti - kontrolovali jste filtr,nastavení čerpadla?
spezza
Tu tyčinku pod krytkou jsem několikrát pomačkal, jde lehce žádné zasekávání. Prostě je teď v poloze maximálního otevření. Podlahovka je jen v koupelně a kotel nemá problém hnát vodu celým domem. Jak říkám horká voda tam v té trubce čeká na akci ale bohužel dál se jí nechce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.