Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radiátor netopí

Od: spezza odpovědí: 14 změna:
Dobrý večer. Mám problém že radiátor v koupelně netopí jen je trochu vlažný ale rozhodně nedosahuje teploty horké trubky přívodu topné vody. Prostě se ta voda podle mě nerozleje v tom radiátoru. Horká voda je v měděné trubce ale dál se ji chce jen trochu. Co s tím? Zkoušel jsem několikrát odvzdušnit, ano tekla voda bez vzduchu, a zkoušel jsem zavírat a otvírat přívod vody zatlačením té tyčinky která jde mimochodem úplně lehce. Štve mě to o to víc, že kvůli tomu tam ani nefunguje podlahové topení jehož termohlavice jde na fotce vidět.
Zkusil jsem i zavřít všechny radiátory a nechal otevřený jen v koupelně a furt stejné.

Radiátor netopí

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nová instalace?ˇUprava? Fungovalo to někdy?

Co trvalá regulace na vstupu do žebříku?

Zkoušel jste otevřít naplno ventil na přívodu do radiátoru i termohlkavici na podlahovém topení? Pozor - ta termohlavice funguje malinko jinak než u radiátoru a teplotu do podlahy omezuje i podle teploty vstupní vody

spezza
hodnocení

Podle bývalých majitelů to dřív fungovalo. Říkám zkoušel jsem několikrát vyhnout a zapnout to topení abych případně rozproudil vodu a vyčistil ventil zevnitř ale bez úspěchu. Prostě ta horká voda čeká v trubce a nechce přes topení proudit

Přidám se k otázce "Fungovalo to někdy?"

Obecně se instalace termohlavice ve svislé poloze, tak jak je tomu na vašem obrázku, nedoporučuje.

spezza
hodnocení

Tu termohlavici do podlahovky mám v 0 prostě vyplou aby se zahřálo aspoň ten žebřík a nic. Dokud nevyřeším problém s řebříkem tak nebudu zapínat přívod do podlahovky
spezza
hodnocení

Vidíte problém v tom malém ventilu napravo nebo někde jinde? Třeba odvod vody?

Vypadá to na zaseknutý ventil na přívodu.Sundejte krytku a zkuste rozhýbat tyčinku. Pod krytkou by měla být stupnice s nastavením ventilu. Zkuste nafotit a poslat

Předpokládám ústřední topení v RD,podlahovka jen v jedné místnosti - kontrolovali jste filtr,nastavení čerpadla?

spezza
hodnocení

Tu tyčinku pod krytkou jsem několikrát pomačkal, jde lehce žádné zasekávání. Prostě je teď v poloze maximálního otevření. Podlahovka je jen v koupelně a kotel nemá problém hnát vodu celým domem. Jak říkám horká voda tam v té trubce čeká na akci ale bohužel dál se jí nechce

Při otevření podlahovky by mělo jít víc vody i přes radiátor .Předpokládám že druhá strana je napojená někde v podlaze

spezza
hodnocení

To by mě zajímalo také ale to se nedozvíme.

Zkusil bych naplno otevřít podlahovku.A předtím zkontrolovat trvalé nastavení na termoventili vpravo - otevřít naplno

pecenkav
hodnocení

0x

Nemáš náhodou utaženou tu bílou čepičku na ty trubce na pravý straně? Ta musí být úplně povolená a nebo sundaná a nebo místo ní nasazená termohlavice

spezza
hodnocení

Ne, je plně hybná a v otevřené poloze. Ta krytka je na jednou závitu, vůbec na tyčinku netlačí

hodnocení

0x
A jake radiatorove ventily jsou v dalsich mistnostech? Taky termoventil Heimeier?
spezza
hodnocení

V obytných místnostech jsou ty stejné termohlavice a na chodbě, záchodech a v prádelně jsou jen ty obyčejné šroubovací krytky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]