Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat,zda hodinky jsou na baterie?

Od: lindab odpovědí: 14 změna:
Milí diskutující,jak poznat,zda tyto hodinky jsou na baterii nebo mechanické? Nedaří se mi je otevřít. Nerozumím tomu.Děkuji.
Jak poznat,zda hodinky jsou na baterie?
Jak poznat,zda hodinky jsou na baterie? #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podle nápisu na ciferníku jsou elektrické, řízené krystalem. U mechanických by byl slyšet tikot setrvačky a korunkou by se daly natahovat.

bear

I u elektrických quartz je slyšet tikot. Jste neměl nikdy rozdělaný ani budík?

V podkovičce s cívkou je uložen magnetický váleček s ozubeným kolečkem. Cívka dostává pulzy od klopného obvodu s kryslaovým řízením.

Také ten kmit tiká.

Krokový motorek se nevrací. To je zřetelně jiný zvuk.

bear

Krokový motorek...

No i ten můj popsaný s podkůvkou v německých quartz (ne china) postrkuje nepokoj.

k2
hodnocení

2x

Quartz=baterkovy.

hodnocení

2x

Jsou na baterii. Poznáte to i bez otvírání podle tohodle nápisu. A také podle toho, že nejdou natáhnout ;)

doplněno 20.10.25 21:34:

Zase jsem byl pomalej *bum*

Jak poznat,zda hodinky jsou na baterie? #3

hodnocení

1x
A nebude lepsi s tim zajit k hodinari? Vymeni baterku na pockani….

Ale tazatel nepsal, že chce měnit baterii. *zmateny* Chce jen vědět, s čím má tu čest.

lindab
hodnocení

Děkuji moc
bear

Víčko je zezadu jen zacvaklé. Stačí vrazit ostrý nůž do mezery víčka a těla hodinek a odpáčit.

...ale pozor! Už se Vám to nemusí podařit zase zavřít.

bear

Tak u hodinek za 200kč je možné vše. Ovšem na bižu se dost rejžuje

luxusstore.cz/...

bear - Mám hodinky Prim, které jsem před 21 lety zdědil po tátovi. Baterii v nich bez problémů měním sám. Pak mám ještě jedny novější, řekněme "střední třídy". Když došla baterie, podařilo se mi je sice otevřít a baterii vyměnit, ovšem zavřít je museli v hodinářství. Účtovali si za to skoro stejně, jako za výměnu baterie :(. Od té doby už do nich nelezu.

2024

Výměna baterie je cenově nenáročná záležitost v ceně lehce přes 100Kč a to i s testem vodotěsnosti (který by u vodotěsných hodinek měl být ve slušném hodinářství samozřejmostí).

Ano, u levných hodinek se výměnou baterie může jejich cena i zvojnásobit:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]